2011. május 27., péntek

Kandalló és fürdőszoba

Ahogy a múltkor megígértem, folytatom a közös munkáink publikálását - már amiről van kép! :)

Kandalló:
2006. késő őszére lettek készen a kandallónk elemei. Már csak össze kellett rakni, és be kellett építeni. A lábazatot és a kupolát csináltattuk, a tűzteret megvettük.

Mivel elég hideg volt már, így roham léptekkel kellett haladni! És, hogy a hidegérzetet sose felejtsük el, bebiztosítottuk magunkat: a konvektort leszereltük, plusz akkor cseréltünk ablakot!!! Sosem fáztam még az ágyamban úgy, mint azon a 3 napon! :)))

Ablak berakás után, azért már egy kicsit javult a helyzet, melegebb volt vagy 5 fokkal! Persze előtte is, és ekkor is, hősugárzót használtunk. Bár meg kell, hogy mondjam, nem éreztem jótékony hatásait!!! :)

Mire lehetett beépíteni, addigra a házi kiegészítőket Palika már legyártotta - a KAMRÁBAN!!! :) Ilyen volt az alsó és a felső párkány betonból.


2007-ben tovább szépítettük. Gyönyörű mészkőlapokkal burkoltuk be. Persze előtte jól meg kellett mosni, gyökérkefével, majd kisebb, közel egyforma darabokra törni. Na, ezután jött a kirakózás! Komolyan mondom, ez tartott a legtovább!!!Rólam is van kép, de azt nem mutatnám! Ekkor már terhes voltam Botonddal, és borzalmas fejem volt! :)

Fürdőszoba:
Ez egy hatalmas munka volt! Ez a tipikus példája, hogy a 'rosszból', hogyan kell várat építeni, hogy szépen fogalmazzak! :)

Aki még nem tudná: egy kellemes, meghitt, romantikus parasztházban élünk, amin mindig van mit javítani, újítani. De mi így szeretjük! A következő képek erős idegzetűeknek ajánlottak! :)
Volt lyuk, nincs lyuk! :)
Eszter húgom is besegített néha! :)

Alakul!!!

Építész, tervező, kivitelező, stb! :)

Én is besegítettem, mint segédmunkás! :)


 Ééééés ilyen lett!!!!!


Nem hittem, hogy valaha is készen leszünk vele, de egy biztos, felülmúlta a képzeletem!!!

Ebben a nagy munkában anyósom is segített. Említettem már korábban, hogy sokszor volt itt segíteni. Most is jönne, de más munkát kap: vigyáznia kell az unokákra! Pedig isteni betont tud keverni!!! :)))))

6 megjegyzés:

 1. Ezek tényleg nagy munkák voltak. :) A kandalló nagyon tetszik! Nekünk csak amolyan bolti van, kis tűztérrel, bár felfűti a házikónkat. Te ez a Pali nem egy rendőrnek álcázott kőműves véletlenül? Nagyon szépen dolgozik. Bár, ha ilyen segítőkész az egész család.(Jó ez a kép a húgodról! :) ) A parasztházas kijelentéseddel pedig nagyon egyetértek. Mindig van rajtuk mit csinálni!

  VálaszTörlés
 2. Palika egy mezőgazdasági gépszerelőből avanzsált határőrből lett rendőr, ki ért a házépítéstől a villanyszerelésen és a vízvetésen keresztül szinte mindenhez! :)

  Szeretjük az sk megoldásokat! :))) Másképp ugyanannyi lenne munkabér, mint az anyagköltség, ha nem több!

  Most a nyáron kerti kemencét akar építeni grillezővel és mittudomén még mit akar bele tenni! :)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szép a kandallótok tényleg! Ügyes férjed van! Nekünk búbos kemencénk van a nappaliban, szilveszterkor abban sütjük a sonkát. :D A fürdőszoba is tök jól néz ki, főleg, hogy a csempe, a zuhanykabin és a mosdó ugyanolyan, mint amilyen nekünk van! Hihi

  VálaszTörlés
 4. A kerti kemence ötlete már nálam is felmerült, mondtam is a páromnak, hogy készíthetne egyet. Hát nem tudom mikor lesz belőle valami. Bár ha rászánja magát, akkor pikk-pakk megcsinál ő is mindent.

  VálaszTörlés
 5. Nagyon ügyesek vagytok, ez a fürdőszoba gyönyörű!!

  VálaszTörlés
 6. Köszönjük!

  Blissz! Akkor most már biztos te jutsz az eszembe, ha fürdök! :)

  VálaszTörlés