2011. július 19., kedd

Medence házilag

Nem, mintha nem lenne medencénk, de készítettünk Apussal egyet tegnap! :) A gyerekek medencéje kicsi, csupán ők férnek bele, mi nem. A mi medencénk, pedig túl nagy még nekik: 3,6 m átmérőjű és közel 80 cm mély. Így ezt nem állítottuk fel. Tanakodtunk, hogy hol vegyünk egy másikat, ami mindenkinek jó. De én nem akartam felfújhatósat, mert azt a gyerekek könnyen kiharapják, vagy kiszúrják. Sokat néztünk, de átlag 6000 ft körül volt az összes. Mivel nem akarjuk se véglegesre, se hosszabb távra, így saját megoldást eszközöltünk.

A barátnőméknek a tanyájukon, a mezőség közepén, egy hatalmas úszómedencéjük van. 2 m mély körül van, ha jól emlékszem. Szalmával bélelték, és azt tették kívülre is, majd fóliát tettek bele, amit aláhajtottak a parton lévő báláknak. Innen jött az ötlet!

Vettünk 10 bála szalmát, megfelelő méretű fóliát - hagyományos, nem tófólia -, amit duplán hajtottunk alá. Ez a fólia alá beterítettük a nagymedencénknek a takarófóliáját, plusz egy fekete fóliát is a medence alá. A bálákra régi rongyszőnyegeket tettünk, ezeket anyósom készítette. Mindenki elfér benne kényelmesen, és a víz is kellemes. Persze, környezetbarát is, mivel a szalma ugyebár lebomlik! De mi a télen ennek is hasznát vesszük: megy a disznók alá! :))))

Így készült:
Imádtak rajta körbe-körbe szaladgálni! :)


Az a kevésbé szép raselháló lekerül onnan. Gyerekvédmű volt, mikor elkezdett érni a ribizli, eper és málna. Gondoltuk, nem tudnak majd kimenni a kertbe. De ők okosabbak!!! Alatta másztak ki, és szedték le a még félérett gyümölcsöket! :) Úgyhogy ma délután véglegesen búcsút intünk neki, mivel nincs már rá szükség! :)))





5 megjegyzés:

  1. Na, jó, kreativitásból csillagos hatosok vagytok! Mondjuk Pesten itt, ahol még disznónk sincs nem tudom mit kezdenénk tíz bála szalmával, de behalok az ötleten, szuper!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Nekem is hihetetlenül jó ötletnek tűnik és a kivitelezés is szenzációs!!! :-)))Mondhatom sokan megirigyelnék itt Pesten.Csodásak a fiúk is ,Te pedig egyszerűen ragyogsz a boldogságtól,nagyon szép vagy Era! :-)

    VálaszTörlés
  3. Köszi!!!! :)))))))))))
    Malaca a mamának van - anyósomnak. Úgyhogy megy oda! :) Nálunk csak Albert, a házőrző, honos. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ötletes, ez a felhasználása a szalmának, ilyen medencét még nem láttam soha. Ügyesek vagytok, szupi lett! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tuti ötlet Era! Le a kalappal!!!Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés