Rólam


Az úgy volt, hogy lesz egy bemutató rólunk, új CT tagokról, a Yabo-nál, aztán ezt jól el is felejtettük. Mivel most akadtam erre a levélre a postaládámban, gondoltam, megosztom veletek, ha már egyszer megírtam! ;)

 2013. január


Kérdés-felelet

Hol és kivel laksz?
Jelenleg Csanádpalotán élek a férjemmel és a 3 kisfiammal - ők 5 és 3 évesek, míg a legkisebb 5 hónapos. Gyermekkorom óta itt élek.

Kedvenc vagy jellegzetes munkádról egy fotó.
Mindig a legutolsó művem a nagy kedvenc. Utoljára egy órát készítettem, hozzávaló képeslappal, a kisfiam óvónénijének a névnapjára.

link

És a másik kedvenc az akril albumom, amibe az esküvői fotóinkat tettem.


link

Mióta scrappelsz?
2010-ben ismerkedtem meg ezzel a hobbival, ami azonnal magával ragadott. Az első félévben csak szemléltem ezt a kreatív világot, próbáltam ellesni a nagyok technikáit. 2011. januárjában Kovács Andi (Sapimanó) elindította az "Éves album együtt" c. játékot, ami egy nagy lökést adott, azóta alkotok rendszeresen. Eleinte, mivel még sok mindenem nem volt meg, nyomtattam a papírjaim, majd szép lassan, mikor már elég bátorság volt bennem, hogy feldaraboljam azokat a gyönyörű papírokat, vettem is. Az Andi által tartott tanfolyamokon rendszeresen részt vettem. Nagyon sokat tanultam tőle. Az "Éves album együtt" projekt első nagy nyereményét én nyertem meg, ami szintén ösztönzőleg hatott rám. 2011 óta minden évben együtt dolgozunk ezen a projekten, így ebben az évben is. 2012-ben indítottunk neki egy blogot is, aminek én vagyok az egyik szerkesztője.

Melyik a kedvenc stílusod?
Az igazat megvallva, mindenevő vagyok. Ami közelebb áll hozzám az talán a vintage, shabby chic, de igazán a hangulat az, ami befolyásol. Egy gyönyörűen díszített alkotás után, mint fenn az óra, képes vagyok egy nagyon egyszerű, de elegáns alkotást létrehozni, mint a képeslap az óra mellett. Ez olyan pro és contra szinten szokott nálam mozogni, nemhiába ikrek vagyok! :D

Melyik a kedvenc színed, színösszeállításod?
Szeretem a barnás, régies hatású papírokat, de ugyanilyen rajongással szeretem a romantikus papírokat. Ruháim zöme pl rózsaszín, vagy lila. Igazán ezek a színek azok, amik alkotásra ösztönöznek, de nyitott vagyok bármely irányra!

Mikor, hol alkotsz?
Mivel minden negyedik éjszaka dolgozik a párom, így akkor szoktam inkább alkotni. Viszont most január második hetétől a gyerekeim napközisek lettek (házátalakítás végett), s így napközben bármikor tudok rá időt szakítani, csak először legyen kész a házimunka, és legyen feltéve az ebéd! :) És, hogy helyileg hol alkotok? A konyhaasztalon. Tervbe van véve egy Kreakuckó kialakítása is az egyik szobánkból, csak sajnos még sok-sok idő és munka, de ha egyszer készen lesz (remélem 1-2 éven belül), akkor lesz egy saját kis kuckóm, amin a gyerekekkel fogunk osztozni. (Ha jön valaki, csak rácsukjuk az ajtót a papírhalomra, és már nem is látszik, hogy mekkora kupit tudunk csinálni mi hárman.)

Mik a kihagyhatatlan eszközeid, amik nélkül nem tudsz scrappelni?
Igazából minden. Nem tudok úgy alkotni, hogy nincs körülöttem az összes alapanyag. Alap: Tim Holtz tinták, lyukasztók, rayheres ragasztó, pecsétek, chipboardok, papírok, stb.

Van-e olyan elem, technika, szín stb. ami minden oldaladon visszatér?
Biztosan van, bár ezen még így nem gondolkodtam. Talán a pecsételést, öregítést tudnám kiemelni, mert mindig innen indulok ki. A virágokat is nagyon szeretem, így ha tehetem, alkalmazom őket.

Erika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése