azaz padlizsánkrémet csinálok. :)
Nem leszek gasztro blog, de ezt muszáj feltennem!!! :)))
Imádom a padlizsánkrémet!!! Úgyhogy ma reggel rávettem Apust, hogy ugorjunk ki románba, és nézzünk szét a piacon, Nagylakon. Nehezen, de elindultunk fél 9-kor. Ez ottani idő szerint, már fél 10. Ja, és nem holmi magyar piac, ami fél 10-kor már összepakol!!! A kinti még délben is működik, és legalább 200 ember van ott! Szóval a gyerekeket rábíztuk a dédire, és kimentünk.
Irtó sok mindent vettünk, és rengeteg pénzt hagytunk kinn! :))) 2500ft-ot! A szatyor padlizsánért pl. 350 ft-ot fizettünk. Átlag 1,5 lei, de mi a 4 kg-t megkaptuk 5 leiért. Ja és vettem fonalat, 4 kisebb motringot, 380 ft-ért. Úgyhogy ebből készítek amigurumi nyuszit a fiúknak, már feltéve, ha lesz rá időm! De legalább már fonalam van!
Ha valaki arra jár, feltétlenül egyen mici-t (micsi)!!! Nagyon-nagyon finom! Darált hús kolbász grillezve. Jól bekajáltunk, úgyhogy nem is ebédeltünk, de sebaj, van padlizsánkrém, ami délutánra jól összeérik! :))) nyam-nyam
Szóval most is épp az készül, de már egy adag kész! A többit megpróbálom eltenni télire, persze abba nem kerül majonéz! :)
Hozzávalók
4 közepes padlizsán
1 nagy hagyma reszelve
1 citrom leve
só
2 ek mustár
Házi majonéz - 3 tojássárgája és 2 dl olaj
Akkor jó, ha elszenesedik a haja. Én ebben a régi wokban sütöm, mert azt nem sajnálom. :) Amúgy is ki akartam régen dobni, de erre pont megfelelő, így maradt.
A következő fázisról nem csináltam fotót! :( Meg kell mosni hámozás után, össze kell darabolni, majd mehet rá a reszelt hagyma, só, mustár, és már lehet is turmixolni. Ha kész, akkor házi majonézt kell hozzá adni. Csak azzal jó, a boltival nem!!!
Majonéz:
Nagyon lassan csorgasd bele a tojássárgájába az olajat, közben mindig keverd egy habverővel. Akkor jó, ha elég sűrű. Öntsd a masszába, és már kész is a padlizsánkrém! :) Mókás a színe, de az íze annál finomabb!
Pirítósra, kenyérre kenve isteni finom!!! Remélem most is ízlik a fiúknak, és nem járok vele úgy, mint a mogyoróvajjal. Azt nekem kellett megenni! :)
Nem leszek gasztro blog, de ezt muszáj feltennem!!! :)))
Imádom a padlizsánkrémet!!! Úgyhogy ma reggel rávettem Apust, hogy ugorjunk ki románba, és nézzünk szét a piacon, Nagylakon. Nehezen, de elindultunk fél 9-kor. Ez ottani idő szerint, már fél 10. Ja, és nem holmi magyar piac, ami fél 10-kor már összepakol!!! A kinti még délben is működik, és legalább 200 ember van ott! Szóval a gyerekeket rábíztuk a dédire, és kimentünk.
Irtó sok mindent vettünk, és rengeteg pénzt hagytunk kinn! :))) 2500ft-ot! A szatyor padlizsánért pl. 350 ft-ot fizettünk. Átlag 1,5 lei, de mi a 4 kg-t megkaptuk 5 leiért. Ja és vettem fonalat, 4 kisebb motringot, 380 ft-ért. Úgyhogy ebből készítek amigurumi nyuszit a fiúknak, már feltéve, ha lesz rá időm! De legalább már fonalam van!
Ha valaki arra jár, feltétlenül egyen mici-t (micsi)!!! Nagyon-nagyon finom! Darált hús kolbász grillezve. Jól bekajáltunk, úgyhogy nem is ebédeltünk, de sebaj, van padlizsánkrém, ami délutánra jól összeérik! :))) nyam-nyam
Szóval most is épp az készül, de már egy adag kész! A többit megpróbálom eltenni télire, persze abba nem kerül majonéz! :)
Hozzávalók
4 közepes padlizsán
1 nagy hagyma reszelve
1 citrom leve
só
2 ek mustár
Házi majonéz - 3 tojássárgája és 2 dl olaj
Akkor jó, ha elszenesedik a haja. Én ebben a régi wokban sütöm, mert azt nem sajnálom. :) Amúgy is ki akartam régen dobni, de erre pont megfelelő, így maradt.
A következő fázisról nem csináltam fotót! :( Meg kell mosni hámozás után, össze kell darabolni, majd mehet rá a reszelt hagyma, só, mustár, és már lehet is turmixolni. Ha kész, akkor házi majonézt kell hozzá adni. Csak azzal jó, a boltival nem!!!
Majonéz:
Nagyon lassan csorgasd bele a tojássárgájába az olajat, közben mindig keverd egy habverővel. Akkor jó, ha elég sűrű. Öntsd a masszába, és már kész is a padlizsánkrém! :) Mókás a színe, de az íze annál finomabb!
Ekkora tállal van egy adagból. |
én imádom a padlizsánkrémet meg a miccset is!!!!!!!!!nagybátyáméknál eszünk mindig!meg zakuszkát!nyami...most tök megkívántam...irigyellek is, de jó vacsid lesz!
VálaszTörlésIlyen vagy! :) Most padlizsánt kell, hogy szerezzek valahonnan!
VálaszTörlésAA, imádom a padlizsánkrémet! Meg a padlizsánt! Ezért ültettem a kertbe padlizsánt, de még csak most virágzik :(
VálaszTörlésEgyébként ha mentünk a rokonokhoz Romániába, mindig hoztunk rahátot. De már sajna nincsen rokonunk ott, így már rahátot sem ehetek :(
Nem tudom, hogy mondtam-e már, hogy nagyon szép a blogdesign-ed. Ha nem akkor most mondom, imádom!
Köszi! :)))
VálaszTörlésBogi!
Zakuszkát még nem ettem, de egyszer, ha találok valahol, meg fogom kóstolni!
Betty!
Tessék kimenni csütörtökön románba a piacra! Ott sokkal-sokkal olcsóbb! Szerintem akkorra lesz már 1 leiért is kilója. Ja, a paradicsomot 80 baniért vettük (0,8 lei). a barack is olcsó: 2-2,5 lei.
A fonalakat a Gábor cigányoknál vettem, és lealkudva került a 4db 5dkg-s fonal 6 leiért! Sok minden van kinn fillérekért! :)
Blissz!
Rahátot mi is ettünk régen, sőt mamának is hoztunk évekkel ezelőtt, de azt mondta, hogy már se olyan, mint régen volt!
Örülök, hogy tetszik a blogrucim! Gybogi segített összerakni. :)
Nekem is van kinn nagynéném Nagylakon, de eddig csak én nem voltam még nála! A párom, a szüleim, mind jártak ott. Annyiszor terveztük, hogy kimegyünk, megnézzük, de mikor kimegyünk piacra, mindig elfelejtjük! Na, hátha legközelebb! :)))
Húúú de jól néz ki és biztos finom is :-))
VálaszTörlésNagyon gusztának tűnik! :) Na, most jól felcsigáztál a P.I.F-fel, úúgy várom már! :)
VálaszTörlésMég addig megadom majd az új cimem, tudod, albérletben vagyunk. Puszi!