2011. július 28., csütörtök

Padlizsán

azaz padlizsánkrémet csinálok. :)

Nem leszek gasztro blog, de ezt muszáj feltennem!!! :)))

Imádom a padlizsánkrémet!!! Úgyhogy ma reggel rávettem Apust, hogy ugorjunk ki románba, és nézzünk szét a piacon, Nagylakon. Nehezen, de elindultunk fél 9-kor. Ez ottani idő szerint, már fél 10. Ja, és nem holmi magyar piac, ami fél 10-kor már összepakol!!! A kinti még délben is működik, és legalább 200 ember van ott! Szóval a gyerekeket rábíztuk a dédire, és kimentünk.

Irtó sok mindent vettünk, és rengeteg pénzt hagytunk kinn! :))) 2500ft-ot! A szatyor padlizsánért pl. 350 ft-ot fizettünk. Átlag 1,5 lei, de mi a 4 kg-t megkaptuk 5 leiért. Ja és vettem fonalat, 4 kisebb motringot, 380 ft-ért. Úgyhogy ebből készítek amigurumi nyuszit a fiúknak, már feltéve, ha lesz rá időm! De legalább már fonalam van!

Ha valaki arra jár, feltétlenül egyen mici-t (micsi)!!! Nagyon-nagyon finom! Darált hús kolbász grillezve. Jól bekajáltunk, úgyhogy nem is ebédeltünk, de sebaj, van padlizsánkrém, ami délutánra jól összeérik! :))) nyam-nyam

Szóval most is épp az készül, de már egy adag kész! A többit megpróbálom eltenni télire, persze abba nem kerül majonéz! :)

Hozzávalók
4 közepes padlizsán
1 nagy hagyma reszelve
1 citrom leve

2 ek mustár
Házi majonéz - 3 tojássárgája és 2 dl olaj

 Akkor jó, ha elszenesedik a haja. Én ebben a régi wokban sütöm, mert azt nem sajnálom. :) Amúgy is ki akartam régen dobni, de erre pont megfelelő, így maradt.

A következő fázisról nem csináltam fotót! :( Meg kell mosni hámozás után, össze kell darabolni, majd mehet rá a reszelt hagyma, só, mustár, és már lehet is turmixolni. Ha kész, akkor házi majonézt kell hozzá adni. Csak azzal jó, a boltival nem!!!

Majonéz:
Nagyon lassan csorgasd bele a tojássárgájába az olajat, közben mindig keverd egy habverővel. Akkor jó, ha elég sűrű. Öntsd a masszába, és már kész is a padlizsánkrém! :) Mókás a színe, de az íze annál finomabb!



Ekkora tállal van egy adagból.
Pirítósra, kenyérre kenve isteni finom!!! Remélem most is ízlik a fiúknak, és nem járok vele úgy, mint a mogyoróvajjal. Azt nekem kellett megenni! :)

6 megjegyzés:

  1. én imádom a padlizsánkrémet meg a miccset is!!!!!!!!!nagybátyáméknál eszünk mindig!meg zakuszkát!nyami...most tök megkívántam...irigyellek is, de jó vacsid lesz!

    VálaszTörlés
  2. Ilyen vagy! :) Most padlizsánt kell, hogy szerezzek valahonnan!

    VálaszTörlés
  3. AA, imádom a padlizsánkrémet! Meg a padlizsánt! Ezért ültettem a kertbe padlizsánt, de még csak most virágzik :(
    Egyébként ha mentünk a rokonokhoz Romániába, mindig hoztunk rahátot. De már sajna nincsen rokonunk ott, így már rahátot sem ehetek :(
    Nem tudom, hogy mondtam-e már, hogy nagyon szép a blogdesign-ed. Ha nem akkor most mondom, imádom!

    VálaszTörlés
  4. Köszi! :)))

    Bogi!
    Zakuszkát még nem ettem, de egyszer, ha találok valahol, meg fogom kóstolni!

    Betty!
    Tessék kimenni csütörtökön románba a piacra! Ott sokkal-sokkal olcsóbb! Szerintem akkorra lesz már 1 leiért is kilója. Ja, a paradicsomot 80 baniért vettük (0,8 lei). a barack is olcsó: 2-2,5 lei.
    A fonalakat a Gábor cigányoknál vettem, és lealkudva került a 4db 5dkg-s fonal 6 leiért! Sok minden van kinn fillérekért! :)

    Blissz!
    Rahátot mi is ettünk régen, sőt mamának is hoztunk évekkel ezelőtt, de azt mondta, hogy már se olyan, mint régen volt!
    Örülök, hogy tetszik a blogrucim! Gybogi segített összerakni. :)
    Nekem is van kinn nagynéném Nagylakon, de eddig csak én nem voltam még nála! A párom, a szüleim, mind jártak ott. Annyiszor terveztük, hogy kimegyünk, megnézzük, de mikor kimegyünk piacra, mindig elfelejtjük! Na, hátha legközelebb! :)))

    VálaszTörlés
  5. Húúú de jól néz ki és biztos finom is :-))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon gusztának tűnik! :) Na, most jól felcsigáztál a P.I.F-fel, úúgy várom már! :)
    Még addig megadom majd az új cimem, tudod, albérletben vagyunk. Puszi!

    VálaszTörlés