2011. január 28., péntek

Gipszfigurák gyerekekkel közösen

A napokban Botonddal gipszet öntöttünk. Nagyon élvezte az egészet! Lenyűgözte, hogy a gipsz kezd egyre melegebbé válni a formában! Persze mindezt alulról érezte.

Alig várta, hogy megszáradjanak! Mondanom se kell, majdnem leverte a kandallóról! :) Miután eléggé megdermedt, kifordítottam az öntőformából. Csillogó szemmel figyelte a mozdulataimat. Ezután visszatettük száradni.

Ebéd és alvás után közösen festettük. Mivel nem akartam élesen elkülönülő képeket, így a festés után az enyémeket ecsettel kontúroztam. Így olyan hatást értem el, mintha egy gyerek készítette volna.

Persze azok, amiket Botond festett jó sokáig száradtak, mert elég sok akrilt kent rájuk! /Csak annyit használt fel, amennyi a mini tartóedényekben (4-5 ml) volt hozzá; de még az is rengeteg volt rájuk!:)/ Ezeket tegnap kontúroztam a filctollammal, azzal amit a nyomtatófestékkel szoktam tölteni.

Nagyon jó lett, hogy össze lettek "keverve" a festési és kontúrozási technikák! Imádom!!! És mivel mindenkinek tetszik, így a fürdőszobába lesznek felrakva. Már meg is van nekik a hely! :) Csak addig még a hátuljukat is le kell kezelni akrillal. (Tovább tartson!)

A formaöntőt a hozzávaló akrillal még a Rossmannban vettem 99 ft-ért. Gondoltam egyszer még jól jön!

Ki melyiket festette??? :)



2 megjegyzés:

  1. Ezek nagyon édesek lettek!!!!:-)))

    VálaszTörlés
  2. Kedves Erika!
    Bár jó rég találkoztunk, azért szívesen nézegetem a műveiteket, és most, hogy megkaptam a lehetőséget, hogy a kapott blogdíjamat továbbítsam, rád gondoltam.
    Kérlek látogass el az oldalunkra, és fogadd szeretettel!
    http://encsiandboti.blogspot.com/2011/01/immar-lassan-egy-hete-hatalmas.html
    Üdv:
    Hajdu Ildikó

    VálaszTörlés