2011. november 26., szombat

Adventi koszorú

Az idei koszorú-téma jól megdolgoztatott! Kitaláltam, hogy "mézeskalács" koszorút készítek, ami azt jelenti, hogy só-liszt gyurma fahéjjal színezve. Elméletileg ettől remek színe és illata lesz. ELMÉLETILEG!!!!! Persze megint Praktika ötlet. :(
A valóság azonban más:
1. A só kimarja a fahéj színét.
    2 kk kellett belőle, de én tettem vagy 10 kk-lal, és az eredmény, száradás után, világosbarna koszorúalap., persze ebből 2!

2. Lefújtam rézszínű spray-vel, ami oxidálódott rajta, így szép zöldes-kékes-barnás izé lett belőle. :(
       Persze volt rizikó csoport is, hiszen készítettem csillagokat is sütikiszúróval, de azokat direkt nem sütöttem ki. Az eredmény ugyanaz volt, csak a sütött alapnál 50%-os volt. :(

Ezzel szórakoztam az elmúlt héten. Az este viszont kitaláltam, hogy jól megtisztítom az alapot, és lefestem arany akrillal. A festést Botond végezte, mert nem aludt ma délután, s míg ő dolgozott, én fát vágtam.
Száradás után száraz oázist ( hab, amit a virágboltosok használnak, a szomszédom virágüzletes hihi ) ragasztottam közéjük, egy ragasztópisztoly segítségével. Ebbe kellett volna tűzni a terméseket, ágakat, majd a tetejére fahéjrudat és ánizs csillagokat tenni. De! Megmozdítottam kb 1 mm-nyit a tetejét, és olyan gyönyörűen engedte el, hogy csak na! :(

Bemérgeltem magam, és jól megnyírtam a tujánkat, a garázsból hoztam be drótot, kúpfogót és harapófogót, illetve megkerestem a koszorúalapunkat, majd nekiálltam egy átlagos koszorú készítéséhez.

A kiegészítőket a fiúkkal az elmúlt két napban gyűjtöttük: borostyán, piros-bogyós ágacska, dió, díszecetfa termés, platánfa termés, toboz.

Az illata fenséges!!!! Igazi karácsonyi hangulat terjeng a lakásban. (Apropó, ma fel is díszítettük a fiúkkal a lakást. Sok olyan is felkerült, amit közösen készítettünk tavaly.)
Innen még hiányzik egy toboz. :)



Na, hol a keresett toboz??? Ott, ni, középen! :)
A platántermést itt-ott fújtam be egy kis rézspray-vel, de a többi eredeti színű. Szárítottam még hozzá narancsot, és mandarint is a kandallón, amit egy éjszaka ott felejtettem és remekül karamellizálódott. :))) Azóta van még egy adag, de az még nem száradt meg, mert magasabbra tettem. Azonban rá kellett jönnöm, hogy az nem is kell rá, hiszen így tökéletes. Bár egy masni még kellene rá, a virágüzlet zárva, úgyhogy majd holnap reggel letámadom Mártit. :)

5 megjegyzés:

  1. Sajnálom, hogy annyi vesződés után sem sikerült a só-liszt koszorúd. De teljes a siker a másodikkal, nagyon szép lett! :)

    VálaszTörlés
  2. Annyira édesen írtad le a kudarc utáni mérgelődésedet. Óh, de aki ennyire energikus és tettre kész, az előtt nincs akadály! :-) Milyen gyönyörű koszorú lett az eredmény!! :-) Nagyon tetszik, ügyes vagy! :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett, elmehetnél bedolgozni a szomszédba a virágboltosékhoz! :)

    VálaszTörlés
  4. Csodás lett a koszorútok! Mi holnap a tavalyit felújítjuk és kész is! :) Rendhagyó koszorút csináltunk, mivel tujánk nincs, de van borostyánunk sok! Azzal vontuk be a koszorút. Sokkal tovább tartott, szebben zöldellt és nem hullott. Kicsi gömbökkel dúsított füzérrel tekertük még körbe és színezett madártollal dekoráltuk, nagyon dizájnos lett, igaz köze nem volt hagyományokhoz :)

    VálaszTörlés