2011. július 13., szerda

Megújulva

Nagyon elegem van ebből a melegből, ezért reformokat vezettem be! :)))) Délelőtt festés az udvaron, vagy krétázás, délután szigorúan mesenézés, késő délután fürdés, és estig játék az udvaron. És, hogy nekem is jó legyen levágattam a hajam.

Így néztem ki tegnap, hajvágás előtt.
 És hajvágás után:

És ma, miután jól elaludtam a hajam, és kifésültem a tupírt. Furcsa, de meg kell szokni! :)
 Igazából nem sajnálom, hogy levágattam, mivel nagyon gyorsan nő. Tavaly valamivel hosszabb volt, mint most - kb 5 centivel, de egy év alatt annyit nőtt, hogy a lapockám aljáig ért már. :) Nálam a derékig érő haj másfél, két év alatt meg van. :) Ja, és nem festem!

Sok képet készíttettem a párommal, aki azonnal egoistának kiáltott ki!!!! :) Nem értette meg, miért kellett! :( No, de legalább ezek a képek vállalhatóak most rólam! A többi a kukában landolt. :)))

Azért ebben a hónapban kreatívkodtam is már! Mivel megérkezett a Mama album, így irományfedélből gyorsan készítettem egyet sk, majd kialakítottam belőle egy Anya albumot is. Az eredeti szigorúan alaplemez marad!!!! Sosem szabad felhasználni címkével! :)))) És ugyanez vonatkozik a vonatos albumra is! :)))) Szikével vágtam ki őket, és valljuk be, nem egy jó móka. A végén mindegyiket smirglivel körbecsiszoltam, így olyan, mint az eredeti. Erről most nem mutatok képet. :)

Készítettünk a fiúkkal sk virágot is, de ez a készítési mód nekem nem jó. Rengeteg idő! Az pedig hiánycikk nálam! :)))) Úgyhogy marad a selyemvirág a helyi százasból. :)

Mivel írtam, hogy a fiúk festenek, így jöjjön egy kép erről is, na jó, néhány kép. Nem tudok választani! :)))

HIBABE, avagy mezítláb, Hunor szerint! :)))

 Mivel mindennap kétéltűek lesznek egy darabig, így erről is mutizok egy képet:

 Nekiadtam a fiúknak az olajpasztellemet, amire már oly rég vágytak! Jobb, mint a zsírkréta! :)
Én zajzoltam!

Készül a piros bohóc! :)))

Normálisan mosolyogj már! :)
Hamár itt tartunk! Tudna valaki nekem normális, hagyományos gyurmát ajánlani??? Már vagy 8 ezer forintot költöttem az elmúlt évek alatt összesen erre, de egyik se jó. Volt bio, vízzel hígítható/oldható, legolcsóbb stb., de egyik sem jó! Kiszárad, kemény, vagy esetleg gumi. Ilyen volt az utóbbi. lejárt a szavatossága - valószínűleg, mert nem volt rajta se gyárt.idő, se lej.idő. Amit gyerekkoromban használtunk nagyon jó volt, de olyat lehet még kapni? Az sose szárad ki! Ti mit használtok???

Mesenézésről pedig annyit, hogy már tudom kívülről a Tarzant! Mindennap legalább egyszer meg kell nézni!!! :))) Most ez a favorit. Legalább már nem a Jégkorszak összes megy! És azt említettem már, hogy Hunor kedvence a Roary, a versenyautó, botondé pedig a Hello Kitty??? Nem szeretem a Hello Kitty-t, de ő egyszer már látta valahol, és azóta azt akarja nézni! Egyébként a Barbie-s meséket mindketten szeretik!!! :)

8 megjegyzés:

  1. Jó lett a hajad! Inkább a pasik az egoisták, az én páromnak is az tetszene, ha mindig hosszú lenne a hajam (na juszt se az)! Nekik kellene 40 fokba egy jó kis lófarok a nyakukba! :)
    Édesek a fiúk, nagyon megy nekik ez a festegetés.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól áll ez a frizura Era!!:) Tök jó ez a beosztás, biztos jól működik!
    Gyurmára ajánlom 1000-rel:
    http://vargafrancis.blogspot.com/2008/10/hzigyurma.html
    én már megcsináltam és szuper lett!Bár évekig nem, csak hetekig áll el. Dobozban vagy nylonzacsiban tartottam. De nézz utána a google-n!

    VálaszTörlés
  3. ételszinezéket pedig a tescoban vettem!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon csini lettél!
    Gyurmából nekem (röhögni fogsz) a legjobban a Tecso-s Play doh utánzat jött be (tégelyes) sőt a százas boltban vagy euro familiben vettem 300 ft-ért 8 színűt, ami kis tégelyekben van, nem ragad. Ja és csak akkor szárad ki, ha a doboztetőt nem csukod rá jól. Vagy só-liszt gyurma, az a legkirályabb. Ha a csigás barna gyurmára gondolsz, azt is lehet kapni még, ha jól láttam a múltkor...vagy próbálkozzatok agyaggal, igaz, azt nehezebb munkálni...

    VálaszTörlés
  5. Nagyon csini lett az új frizu!

    VálaszTörlés
  6. Olyan édesen dokumentálsz mindent! :-))) persze, a blogszövegeden is kifekszem! :-)) cuki lett a hajad, enyém lófarokban és itt verdesi a hátam közepét, de úgy kell nekem: Rékus nem engedi hogy levágjam. :-D
    Tudod melyik fotó tetszik most a legeslegjobban ebből a csokorból: a festékes lábacskák! :-))))
    Puszi Nektek és jó további kellemes szórakozást! :-)

    VálaszTörlés
  7. Era,én fodrász mesterként mondom,hogy remekül áll ez a haj!!!A rövid mindig is fiatalossá tesz és Te vidáman hordod is! Mindig az a lényeg,hogy érezd magad jól a bőrödben és mosolyogj!!!!
    Nem is gondoltam volna,hogy ekkora fiaid vannak,húúúh.Jó,hogy már ilyen korán belenőnek az alkotásba :-)Tündériek.
    Mire használtok ennyi gyúrmát?

    VálaszTörlés
  8. Áh, mindig befürdök velük! :( Volt, ami tette- egy ideig - de megszáradt, hiába locsoltam, vizeztem. Így abból teljesen kiábrándultam. Persze nem a legolcsóbb volt. Utána egy-két ilyen-olyan fajtát, szettet kipróbáltunk, de azok is hamar tönkrementek.

    A múltkor vettem egyet próbára a legolcsóbból. Na az hasonlított a régi gyurmámra, így az bevált. De azóta olyat nem kapok!!! 120 ft volt. Nem egy eget rengető összeg! :) Később bevásároltam a 200ft-osból, mondván hasonlóan néz ki, biztos olyan is. Kibontottam itthon, és szilárd gumit fogtam a kezemben! Nemhogy gyúrni, de eltépni sem lehetett! Akkor visszavittem a többit. Azóta folyamatosan keresem, kutatom. Most vettem a tecsóban egy csomaggal, de az se a legjobb.

    Így eljutottam odáig, hogy én készítek nekik. CSak sajna most - csupán 39,5 fokban - nincs kedvem elszaladni az ABC-be borkősavért. :)

    Ebből a rengeteg gyurmából nem igazán van! :) Csupán max másfél maréknyi, de az kevés kettejüknek. A többi, mikor megszáradt, kidobtam. Nem lehet velük mit kezdeni.

    VálaszTörlés