2011. július 16., szombat

Ilyenek voltunk...

...Ákos után szabadon! :)

Tegnap is öntöttünk gipszet a fiúkkal. Nagyon bejön nekik, mert imádják festeni a kis formákat. De most újítottunk, mert egy képkeretet öntöttünk. (Persze, mikor kivettem a gipszet, eltört a forma. Állítólag Apus meg tudja ragasztani két komponensű ragasztóval. Hátha...!) Most készülünk kifesteni a gyerekszobát, a nagyszobát, meg még ahova jut festék! :) Na, milyen színűek lesznek??????? Természetesen sárga! :))) Majd mutizom. És, hogy ne essünk ki a formánkból a nagykaput új formába "öntjük"! Legyen még titok, de ha kész, mutatom.

Visszatérve a festéshez - már megint jól elkanyarodtam -, készítettünk egy lenyomatos képet a fiúkkal. Akrillal kifestettem a keretet zöldre, belsejét sárgára, majd 1-1 picike tenyérlenyomat került bele pirossal! Igaz, hogy komplementer szín a zöld és a piros, de így jobban kiemeli a mondanivalót! Ha befejezzük a festést, akkor ki lesz függesztve a falra. Direkt nem lett sárga, mert abból lesz éppen elég a falon!

Hunis keze elmozdult nyomdázás közben, de így tökéletes. Ja, mikor a kis kezét nyomtam rá, akkor Botond próbált még díszíteni a képen, a felső sarokban. :))) Kicsit frászt kaptam, mert majdnem a kézlenyomatába is belebarmolt! :)

Ilyen, ehhez hasonló lesz a falon is, mert teljesen beleszerettem Ildikó kézlenyomatos konyhájában. Na, ha arra járok, jól megnézem élőben is! :))
Ugye, milyen ötletes??? Imádom!!!

Úgy tervezem, hogy 1-1 kis kezecske lesz az ajtó mellett, akrillal felfestve, így "nyomon követhetjük" mennyit növekszik majd a kezük. Mellesleg mókás lesz festeni a hungarocell képek között, mellett, alatt. :) Milyen jó, hogy ragasztva van! Örök élet, meg egy nap! :)))

Éééés, ha már mindent ilyen jól dokumentálok - ugye Evadraga? - akkor még néhány kép a tegnapi napról:
Gipsz képek festése az ebédlőasztalon.
 Nagyon szeretem a hagyományos csomagolópapírt, mert nagy és sok mindent kibír! Ezen festünk, rajzolunk az udvaron, de ez van az asztalon is, mert nem hullik ill. csúszik szét, mint az újságpapír! Sokáig megteszi, még ha  vizet is borítanak rá. Ilyenkor otthagyjuk a napon, majd délután összeszedem, összehajtom, és majd másnap folyt. köv. . :) Délelőtt a járda árnyékos, és napos a hinta, homokozó rész, délután pedig fordítva. :)
Szeretik a lakkfilcem is! :)))

Körbe is lehet ám magunkat rajzolni! Figyeld, Anya!

Én is, én is!

Hemperegni is jó rajta!


:)))

5 megjegyzés:

  1. :-)
    Örülök, hogy tetszik!
    Gyere csak, és nézd meg élőben!
    Ildikó

    VálaszTörlés
  2. :D De nagyon jó!!!! :D Édesek ezek a kis művészpalánták :)

    VálaszTörlés
  3. Jók lettek a gipsz képek! Ötletes, jó kis emlék. A két "maszatomi" is édes! Jó, hogy így lefoglalod őket! :)

    VálaszTörlés
  4. Mekkora energiabomba vagy Era! Két ilyen pöttömmel ennyi mindent csinálni! Ügyesek vagytok!!!

    VálaszTörlés
  5. :) Köszi! :)))

    Bár, igazán, szervezés kérdése az egész.

    VálaszTörlés