2011. június 13., hétfő

Arcfestés

Mostanában elég sok kiruccanós napom volt, így a scrapre kevés idő maradt. Pedig annyi, de annyi mindent meg szeretnék valósítani!!! Be van tehát tervezve, hogy indulok hetente a scrapbook.hu kihívásain, naplóba oldalötletek, elkészítem a pif-et Vikinek, készítek egy mama albumot dédinek (Sürgős, mert 15-én van a szülinapja, 79 éves lesz. Éééés még nem érkezett meg a csomag a sb.hu-ról!!!!).

Remélem nem lesz belőle gond, ha később köszöntjük fel?! Tavaly pl megsértődött, mert az egész család elfelejtkezett róla!!!!!! Senkinek nem jutott eszébe! Csak az tűnt fel mindenkinek, hogy mama elég fura, kicsit mérges, dúl-fúl, de nem szól semmit! Na, ekkor már nagy gond van, ha ilyen!!! (Ilyen vagyok én is! Inkább magamba fojtom és durcáskodok! :) )

Visszakanyarodva, vasárnap arcot festettünk Ildikóval a makói Continental Contitech (gumigyár) Gyereknapján. Ketten voltunk a több ezres tömegre! Tuti, hogy min 250 gyereket festettünk ki mind a ketten!!! :)

Először is, ott indult a nap, hegy esegetett az eső,majd azután, hogy odaértünk, esett is jócskán. Kicsit megijedtünk, de az vigasztalt minket, hogy sátor van a fejünk fölött! Később jóra fordult az idő, és kellemes meleg volt:)

9 körül beindult az élet. Festettünk egész nap! Először, mikor feleszméltem, már 12:15 volt!!! Később hozta a húgom az ebédet: gulyásleves zsömlével.

Úgy volt, hogy nem kapunk enni, így az ő fia adagját ideadta nekem! (4 éves, úgyhogy nem halt éhen, mert az övéből evett.) Milyen jó? Aztán kiderült, hogy mégiscsak gondolt ránk a szervező bizottság, mert hoztak 4 adag valamilyen levest zsömlével. De persze enni nem tudtunk!!!! Próbáltuk volna meg, biztos meglincselnek!!!! Így 3/4 4-kor, mikorra befejeztük a munkát, sikerült megebédelnünk. Ja, Ildikó és a férje nem is reggelizett!!!!! Én legalább megettem egy kürtőskalácsot, majd 4x-re 4 falatot sikerült ennem, míg a gyerek kiválasztotta a mintát a papírról!!!!!! Jót röhögtek az agyagosok mellettünk! Pedig mondtam nekik, hogy nyugodtan jöhetnek etetni minket! Ezt ők ajánlották fel, én meg elfogadtam! :) De csak nem értek oda! :)))))

Szétültem a popsim a fapados padon! :))) A lábaim elzsibbadtak, és már pisilnem is kellett! :) Persze oda se jutottunk ki! :(((

Nagyon jó volt arcot festeni! Ez volt az első. Ezelőtt még sosem csináltam ilyet, így az első próbálkozásaim elég vegyes érzelmeket váltottak ki belőlem. Volt, hogy elegem volt az egészből, mert én ezt nem tudom megcsinálni, aztán jött az első igazán jó képem! Ekkor már teljesen magaménak éreztem ezt a technikát is! :) Jó volt festeni, és ezt érezni még jobb!!!! :)))))))

De persze volt olyan arcfestés kép, mármint papíron, amit nem lehetett megfesteni. Nevezzük nevén: ZÖLD TIGRIS, vagy mi a fene!!!! Ezt legalább 2x kellett elkészítenem! Tudni kell, hogy nem tudtam itthon kinyomtatni a mintáim, mert a papírt nem gyengén becsíkozta a nyomtató, és mivel most nem volt itthon tintám, így Ildikó nyomtatta otthon. Persze az ő festékük is kifogyóban, így - bár nem volt csíkos - csak 1-2 kép volt kinézhetetlen. Na, ez pont az egyik volt!!! Ettől nem gyengén frászt kaptam! Ildikó is, mert vele is elkészíttették!

A másik valami rózsaszín szörny volt, ami ugyanilyen fejtörést okozott! :( Mondtam is a kisgyereknek, hogy ezt nem tudom felfesteni, pedig akkor már kész volt, úgy ahogy. :) De ő akkor is kitartott mellette! Hát, ha neki tetszik....?! .... Katasztrofális volt!
A többi nagyon tetszett! Persze gyakorlat teszi a mestert! Így meg kellett állapítanom, hogy fejlődnöm kell még!...
Ildikó gyönyörűeket festett!!!! Ha láttátok volna....?! Meseszépek voltak!

A férje, Szilárd, aszfaltrajz-versenyt vezetett, ami után volt elég ideje képeket készíteni. Ezek az ő képei:


Ez lennék én! :)





Ildikó műve :) Gyönyörű!!!





8 megjegyzés:

  1. Elhiszem, hogy ki fáradtatok! Jó sokan voltak. Múltkor a palotai gyereknapon az unokatesóddal, Angélával tartottuk a frontot az ovis sátornál.(Tényleg ott nem is találkoztunk! :( ) Az sem volt semmi, a végén már én is ki voltam kicsit, de azért jó is volt!
    Az a kutyus amit festettél (lógós nyelű foltos), szerintem cuki lett!

    VálaszTörlés
  2. Képzeld, nekem is pont akkor késett a csomag, amikor nektek akartam a P.I.F.-et készíteni! :) Aranyos vagy :)
    Hű, nem csodálom, hogy a végére kifáradtál! Elismerésem!
    Puszi!

    VálaszTörlés
  3. Így van! Sajnos pont abban az időben alszanak, mikor arcfestés van, meg persze a legnagyobb bulik! :( De még két év, és talán tuti kijutunk! :)

    VálaszTörlés
  4. És Erika meg egy kissé elfogult velem kapcsolatban...
    Nekem több a gyakorlatom, azért ment gyorsabban az ELEJÉN, a végére belejöttél, mint kiskutya az ugatásba :-)
    Köszönöm, hogy eljöttél, segítettél, Vicces lett volna egyedül :-)
    Puszi!
    Ildikó

    VálaszTörlés
  5. Aztaaa micsoda nap! A következőn már profi arcfestő leszel Era! A fényképek is beszélnek!Nagyon jó nap lehetett.:)))))))))

    VálaszTörlés
  6. A boldog gyermekarcok biztosan kárpótoltak a fáradalmakért!
    Engem azért mindig meglepsz, milyen sokoldalú vagy és mi mindenhez értesz...

    VálaszTörlés
  7. Azért én se értek mindenhez! :) Köszi a bókot! Igazán jól esett!!!

    VálaszTörlés
  8. Ez az arcfestés dolog engem is érdekel. Biztos fárasztó volt, de az édes gyermekmosolyok kárpótolhattak. Szépek a munkáitok!

    VálaszTörlés