2012. április 29., vasárnap

Week in the life - szombat

Ritkán, de előfordul reggelenként, hogy Botondnak esze ágában sincs felébreszteni minket. Mivel az éjjel Palika szolgálatban volt, így - minden ilyen alkalommal - mellettem aludtak. Reggel időben felébredt Botond, és azonnal lenyúlta Hunor cumiját, aki persze csukott szemmel is észrevette, mi történt! Gyors visszaszereztem, és szundiztunk tovább. Vagy legalábbis azt hittem, mindannyian! De, a nagylegény fogta magát, megvárta, hogy elaludjunk, és kiment mesét nézni! Szerencsére ért is a tv-hez, sőt, ha kell wc-re is el tud menni vagy esetleg, ha gyerek cappucino-t akar inni, akkor azt is el tudja készíteni. Nagyon talpraesett gyerek! Általában mindezt Hunorral végzi, így ő is kezd olyan ügyes lenni, mint a bátyja! Csak a kamraajtót kell zárva tartani, mert a savanyúságos vödröt, és a hűtőt kirámolják! Valamelyik reggel - a múltkor - épp egy darab uborkával sétált be Hunorka. Volt olyan, mikor Botond megevett egy flakon ketchup-ot is! Persze volt vagy 1,5-2 éves, és hajnali 5 felé kelt fel nem ébresztve minket! Úgyhogy azóta kamraajtó zárva, kulcs eldugva, és probléma letudva. :D

Szóval fél 8-kor ébresztett minket, mikor is hazaért az apjuk. Persze, hogy ez is tuti legyen, felhúzta a redőnyöket! Még jó, hogy a reggeli napsütés millió sugarakon tűz az ágyra! Hunorral együtt megvakultunk! Szegény kicsi, gyors bebújt a hónom alá, csak ne kelljen kinyitnia a szemét! Bezzeg Botond, odaugrott, és szépen, halkan ébresztgette, olyan édesen, mintha tényleg aludna. De egy ilyen ébresztő után...??? Na, mindegy. Kikászálódtunk az ágyból, megpróbáltuk belőni az utat, több kevesebb sikerrel, majd látásunk javulása után kávéztunk, felöltöztünk.

Mivel apus hozott Nagylakról - mert ott dolgozik - virlsit, így a fiúk azt reggeliztek ketchup-pal, mustárral. Én természetesen vajas mézes kenyeret ettem, mint a napokban már oly sűrűn! :) Palika ezt persze már nem várta meg. Letusolt, és elment aludni.

Valami csoda folytán ez a napunk elég laza volt. A fiúk is nyugodtak voltak, nem piszkálták egymást, én is meg voltam lassulva. A reggeli után felmostam a követ, mert elég retyós volt már megint, azután egész délelőtt az udvaron süttettem magam, míg ők játszottak. Az ebéddel se siettem, mert előző nap vettem ki májat. De erről majd később! Úgy volt, hogy scrappelek, de olyan szépen sütött a nap, és még 31° is volt!
Így váratott magára.

Botond kötélhintázott ...
 .. míg Hunor kisbabásat játszott. Folyamatosan betakarózott a rongyszőnyeggel, és "sírva" hívta az anyukáját, Botondot! :):):)
 Aztán rajzolt is egy kicsit.

Szép lett, anya?
 Botond addig a Hunor biciklijét nyúzta, mert az övéről leesett a lánc. Hunor eddig még nem tanulta meg tekerni, de remélem, megfogja gyorsan, mert már nem tudok vele hajolni!
Ha a biciklizés rejtelmeire még nem is jött rá, de a "Hogyan kell a kötélhintán hintázni?" feladatot gyorsan megtanulta! Olyan büszke volt magára!!! Le se akart szállni róla egy darabig.
 Eközben Botond észrevette, hogy a kukorica ültetvényük mentén rengeteg gaz van, így azt nekiállt kigazolni. Sőt meglátta, hogy Hunor egy szálra rálépett! Nagyon mérges lett! "Nem lesz főtt kukojica, ha kitaposod, Hunojka!!!!"
Szerencsére a kis kunyhón találtak még két cső kukoricát, azt gyorsan lemorzsolták, mert rájöttek, hogyan kell. A múltkor, mikor mutattam, nem ment nekik, de most ügyesen lemorzsolták. Mostanra jutott el nekik a tananyag! :D Úgyhogy, a lemorzsolt szemeket el akarták vetni, csak elfelejtettek neki sort húzni, no meg a mogyoróbokor tövében akarták vetni.
 Ezután már bejöttem,mert az ebédet készítettem: bogyós leves a tegnapi borsó leves maradékaiból, hagymás sült máj zöldséges krumplival, friss meleg kenyérrel - mert tegnap elfogyott, amit sütöttem. Az ebédet most is kinn ettük, mert ugye fel volt mosva a kő, és nagyon örültem Botond felvetésének, mert legalább nem retkelik olyan gyorsan össze! :D
Délre ki is cuccoltunk, és vártuk a bimbamot, ami érdeklődés hiányában elmaradt. Hát nem tudom, milyen szokás van errefelé, de van, mikor harangoznak délben, van mikor nem. Úgyhogy volt felháborodás!
Ezután felébresztettük apát, persze kávéval, és együtt megebédeltünk. Szinte minden étkezésnél az asztalnál ülünk az egész család! Azért szinte, mert a reggeli, vacsi szokott olyan lenni, hogy csak a fiúk esznek, vagy csak mi hárman, az ebédnél viszont mindannyian ott vagyunk! Így együtt van a család, mert a közös étkezés is nagyon fontos!

Alvás, ébredés után lepasszoltam őket anyósomnak, miután jól kiordították magukat, ugyanis ki akartak menni a tanyába a tatához. De ők - mamával együtt - sajnos temetésen voltak. (A szomszéd öreg bácsit temették. Vasárnap halt meg, és tegnap előtt találták meg. Nagyon szerette a fiúkat! Nyugodjon békében!) Anyósom is ott volt, így megvártuk, míg hazajött, majd az apjukkal együtt átmentek füvet nyírni, aki azzal az ötlettel lepett meg, hogy vegyek jegyet a Bosszúállókra a szegedi Cinema City-be. Mindezt 4-kor, mikor mosogattam. Gyors befejeztem, és rendelni is akartam a jegyeket a neten, mikor megláttam, hogy a legjobb helyek foglaltak egészen hétfőig. Mivel nekünk csak a hétvége jó most, így elhalasztottuk. Ezért leültem és készítettem a borítóm tovább. Kicsit változtattam az elképzelésen, de majd később mutatom! hehehe
Kukucska - a küszöbön készítettem, az udvaron.
 Fűnyírás és hazajövetel után, jól megérdemelt sörözés! :) Itt még hagyta magát!
 Még itt is! Megbeszéltük, hogy ha moziba nem is jutunk el, de vacsorázni már pedig elmegyünk a helyi 67-es Vendéglőbe. A csárda este 9-ig nyitva, úgyhogy szép lassan elkészülődtünk.
 Szöktünk, mert anyósom épp akkor hozta vissza őket a játszótérről. Persze sokat forogtak a fiúk visszafelé! :) Rossz a kép, de a 3 árnyék azért jól kivehető! :)
 A csárdában. Na, ez a kép magért beszél!
Nem unod még????

Megkérdezte, a kedves tulaj, Tünde, hogy jó lesz nekem-e a pad? Megnyugtattam, elfér a hasam az asztal alatt. Jót nevetett rajta! :D

26 hetesen.
 Ő alatta ültem! Apus felett egy vaddisznó bőr volt kiterítve a falon.
Sajnos már nem engedte meg, hogy képet készítsek a vacsiról! Vajon miért??? :D :D :D Nagyon finomat ettünk! Szinte majdnem kalória és zsírmentes, diétás vacsi volt :D: párolt rizs, sült krumpli, krokett, .......sajttal-kolbásszal töltött szelet, sajttal-sonkával töltött szelet, baconba göngyölt csirkemell, rántott gomba, rántott sajt, rántott szelet, döngölt csirkecomb, mindezt két személyre!!! És levezetésnek 1-1 fél lityós kóla. A maradékot természetesen elcsomagoltuk, az lesz a vasárnapi ebéd.

Köszönöm, hogy ma is itt jártál! Nagyon jól esnek a kedves szavaid!
Várlak vissza!

4 megjegyzés:

  1. Azta mekkora a pocaklakód :) és milyen szép kismama vagy!

    Zsírmentes vacsi? Még olvasni is sok, nem semmi, kár hogy nincs róla fotó :D. De a párod arckifejezése tényleg elárulta miért nincs...
    Nálunk is már nagyon unják a dolgok :D. De nem adom fel!

    Tök jó, hogy így kint tudtok lenni, és a fiúk is nagyon helyesek, hogy ennyit segítenek. Édesek a kukoricavetők :D

    Szép napot Nektek mára!

    VálaszTörlés
  2. De jó volt ez a bejegyzés!! Hihi, ezt a képet a párodról az enyémnek is meg fogom mutatni, biztos fogja értékelni.
    Gyönyörű kismama vagy és látszik, hogy tökre kiegyensúlyozott! Nem akarod meghosszabbítani a WITL-edet pár nappal? El tudnám olvasgatni! :)
    Szép napot, Era!

    VálaszTörlés
  3. Tudnék mit írni mindennap, mert itt zajlik az élet! :D

    VálaszTörlés
  4. Na, csak megleltem a szombatotokat! :)))) Nem lett volna nélküle teljes a hét:) Olyan jó színesen leírtad a napjaitokat! :) Én szerencsére kevés képen szerepelek , ami a hetemet illeti. Csini vagy, és irigyellek!:) Nekem már földög ér a hasam, és mindenem fáj, plusz rámjött a víz is, és még 10 hét vissza van! Na, holnapra remélhetőleg én is végzek a heti oldalaimmal, várlak olvasni :)

    VálaszTörlés