2012. április 27., péntek

Week in the life - péntek

Elég korán indult a napunk, ugyanis Hunor sírva jött hajnali 6-kor, hogy Botond elvette a cumiját. Hát igen, ő illegálisan cumizik csak! Sőt, van olyan is, mikor Hunor adja oda neki! Tegyen az ember lánya igazságot! :) No, feltápászkodtam, átmentem, és mit láttam? A villany fel van kapcsolva, és Botond mesekönyvet olvas. Szegény Hunor, nem is csoda, hogy felébredt! De a lényeg, hogy a cumit visszaszereztem, és mentünk mesét nézni. Fel is tettem közben a kávét, mert anélkül nem indulhat a nap! Ja, és a drága férjem csak fél 8-kor volt hajlandó felkelni, de akkor már sokadjára kellett ébreszteni! Én is szeretnék egyszer eddig aludni, ha itthon vannak a fiúk!!! Nehezen tudtam csak felébredni!

Öltözés utáni, de még reggeli előtti képek:

Ez a kedvencem! Olyan aranyosak!

Reszkess világ, ez vagyok én totál kómásan! :D
Reggelire tejbetésztát készítettem. :))) Azt hiszem tejlevesnek mondják, de ez gyerekkorom óta csak ezt a nevet viseli.
Olyan szép a karom a hétfői vérvételtől! Már elég szép, tegnap előtt totál fekete volt!
Készül a reggeli.
Reggeli után a fiúkat kiengedtem játszani, de egyszer síri csöndre lettem figyelmes. Átszöktek a szomszédba már megint! Úgyhogy gyors hazahoztam őket, és szobafogságot kaptak. Közben kiszaladtam lefényképezni a pitypangmézem.
És, míg tartott a bünti, s ők csendben, megtörve ültek az asztalnál, ahol épp almát majszoltak, én szépen írtam egy bejegyzést a mézről.

De, mivel nem vagyok szőrös szívű, ismét kiengedtem őket. Piszok jót eljátszottak! Felásták a bejárót, meg majdnem kiásták a bokrot is!!! Szegény bokornak már a gyökerét is megtalálták! Még jó, hogy épp akkor mentem ki teregetni, mert gyors betemettettem velük mindent! Hiába, ha egyszer szeretnek dolgozni ...!

És el is bújtak!

Mivel ennyire dolgoztak, irtó koszosak lettek. Botond be akart menni, levette a kiscsizmáját, amit lehet jobban tett volna, ha nem is tesz meg, mert a zoknija koszosabb volt, mint a csizma talpa, ezért be se engedtem! Úgyhogy, inkább kinn ebédeltünk! Végül is 30 fok volt. :)
Az asztalt Botonddal szoktuk kivinni, ha kinn eszünk. Ez nálunk sűrűn előfordul, nemcsak azért mert koszosak, hanem van, mikor csak úgy gondolunk egy nagyot, és kicuccolunk. :) A székeket, pláne az etetőket, darabokban a fiúk viszik ki. Nagyon ügyesek tudnak ám lenni!

Mosakodás a kerti kútnál.
Ééés, végszóra, Apus is hazaért. Hiába van itthon, a kis családunk (akár az övé, akár az enyém) mindig beszervez neki valamit. Most Eszter húgomékkal ment el bevásárolni, mert nekik nincs autójuk.
Az ebéd: zöldborsóleves, brassói aprópecsenye sült krumplival, meleg kenyérrel, no meg birsalmakompóttal, ami most lemaradt.
Fűzfa alatt ettünk, közben csiripeltek a madarak. Ilyenkor szeretem a szomszéd elhagyott, nagyon gazos telket, mert tele van énekes madárral! :D
Kemény fiúk, mi?
Ebéd után meg kellett fürdeniük. Alvás után pedig elmentünk fagyizni, de sajnos arról kép nem készült! Miért? 1. nem vittem se gépet, se telefont 2. családos volt, így anyósom is, Csabi - a keresztfiam - is, és a kishúga Csilla is (babakocsiban) ott volt velünk. Volt kire figyelni! Természetesen mindhárman ugyanolyan fagyit ettek: eperfagyi csokiöntettel, cukorkával megszórva.
A fagyi után elmentünk anyósomhoz, ott lepasszoltam őket, és majd csak este értek haza. Így volt időm kipihenni a mozgalmas délelőttömet. Bár, miután hazajöttek, Botonddal összerúgtuk a port. Az értelmével a szája is nyílik, így alkalmanként összezörrenünk. Esti fürdés után már normális volt, így nyugodtan nekiállhattam kimosni a mai ruhákat. Igen, volt egy adagra való! Upsz, még ki se teregettem! Na, gyorsan elvégzem, mert képes vagyok bennhagyni reggelig! :)

És már majdnem elfelejtettem mesélni, hogy míg én mosogattam, a párom megtakarította az ebédlőablakot. De sajnos nem engedte, hogy lefényképezzem! Pedig ezt érdemes lett volna! :)

Köszönöm, hogy ma is benéztél!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon kellemes lehetett az az ebéd, igazán irigykede miatta :) (de csak jóindulatuan). Woww, kár, hogy nem készült ablakpucolásos kéééép.Igazán büszke lehetsz a párodra! És szépek vagytok együtt a reggeli fotón is :)

    VálaszTörlés
  2. Brassói a kedvenc kajám, nálunk múlt hétvégén volt. Bazira ronda a karod! Mit csináltak ezek a vérvételnél?????

    VálaszTörlés
  3. Szerintem is jó lett volna egy kép róla! :) De, nagyon nem engedte!
    A fiúknak is favorit a brassói! Ez a joker kaja!
    Nem tudom, mit csináltak, de legalább már most szép! Feketén elég mókás volt. Még jó, hogy ritkán mozdulok ki itthonról! :D

    VálaszTörlés
  4. Nekem is kedvencem a brassói és ez mennyeien néz ki! Ha tehettük, pároméknál mi is mindig kint ettünk, annyira másabb!
    Szegénykém, elég csúnya a karod, de látszik, hogy gyógyulgat.

    VálaszTörlés