2012. április 25., szerda

Week in the life - kedd

Íme egy nyugodt, átlagos napunk. De, hogy ez se legyen teljes, majd holnap vagy estére - még nem tudom - hozom a mai ébredős képeket. :)

Korán reggel elindítottuk a mosógépet, így fél 9-re már az első adag ruhát ki is mostuk. A gépből általában a fiúk veszik ki a ruhákat (elől töltős), sőt néha ők is viszik be, aztán, ha van benne konyharuha, akkor törölgetnek egymás ellen.


 Míg a konyhában tevékenykedtem (mosogattam és főztem), addig ők bunkert építettek a nappaliban.

 Ebéd előtt rendet rakattam velük, bár nem volt zökkenőmentes! Tuti valami front volt, mert egymást nyúzták egész délelőtt, úgyhogy térdeltek is. Általában a hideg frontot nem bírják. A meleg frontot szeretik, mert akkor kenyérre lehet őket kenni, sőt puszilgatják egymást!

És akkor jöjjön az ebéd. Minden délben nézzük a bimbammot a tévében. Általában vagy a HírTv-n, vagy a Duna tv-n nézzük a déli harangszót, utána tv kikapcs. és ebéd.

 Ebéd: zöldbab leves, kínai kaja (wok szósz, bambuszrügy, sárgarépa) párolt rizzsel.


Ébredés és udvarról való bejövetel utáni játék a gyerekszobában. (Bünti, mert a kerítés alatt átmásztak a szomszédba. A kutyák tönkretették sajnos.)


És íme a facebook-os titok: pitypang méz!!! Mivel kikirics tenger van az udvarunkban, így délután begyűjtöttük a virágokat, meg gyors elszaladtunk a zöldségeshez citromért, hogy el tudjuk készíteni. Ma reggelre, kihűlés után még folyós maradt, így visszatettem a gázra, és tovább forraltam, főztem. Most, hogy ránéztem, talán épp jó is lesz! (Pedig még 8 óra sincs! :D )

 Ja, és még az este sütöttem egy kenyeret is, mert vacsira megettük az összeset. 3/4 9-re lett kész. Apus vette ki, mert én akkor még a gyerekekkel vagyok. 8-kor fekszünk, aztán mesét olvasunk, és akkor jövök ki, ha már elalszanak. Lehet, hogy egy kicsit elkapattam őket, de így szoktuk meg. :)


7 megjegyzés:

  1. Majd érdekel a pitypangmézed íze! Meg állaga. Én is készülök rá, mint a merényletre!
    Nem panaszkodhatsz, a fiúk milyen sokat segítenek neked a házimunkában!

    VálaszTörlés
  2. Engem a pitypangmézed receptje érdekel! :D Nagymamám mindig készített, de nem tudom a receptjét. Az udvarunk meg sárga a sok pitypangtól.

    VálaszTörlés
  3. Jól sejtetted hidegfront volt, van. Nálunk Csillu viselte nagyon nehezen.
    A mosogatáshegy nálunk is hasonló, pont most fotóztam a miénket, holnap láthatod. Jövök még... :)

    VálaszTörlés
  4. Áháááááááá, szóval ezt rejtegetted:-) Biztos nagyon különleges és finom, még sosem ettem.
    Csak azt áruld már el nekem, hogy van neked ennyi energiád, 2 pici fiú mellett plusz egy a pocakban:-) Le a kalappal!

    VálaszTörlés
  5. Ebéd utáni alvás a titkom. 3-ig szundizunk a fiúkkal, sőt van mikor este is beájulok mellettük. Többet ér a délutáni alvás, mint bármi más. :)))

    VálaszTörlés
  6. Ezt megjegyzem...mármint a délutáni alvást :).

    Csúcs, hogy mire nincs időd és energiád, komolyan le a kalappal! Micsoda izgalmas mézet készítettél, kíváncsi vagyok hogy milyen az állaga, és hogy ízlik majd. Kérlek írj erről is. :)

    VálaszTörlés
  7. De jó volt olvasni ezt a napotokat is, igazán színes volt! Édesek a fiúk, nekem az egymás ellen törölgetés tetszett legjobban :D

    VálaszTörlés