2012. április 26., csütörtök

Week in the life - csütörtök

A napunk elég korán indult. Botond fél 7-kor ébresztett minket: Hunort és engem. Palika akkor indul nappalba, mikor ő felébresztett. Unatkozott egyedül. Addig míg az apja itthon volt, őt boldogította. De alapjában, egész ügyesek voltak - délelőtt.
Reggelire mézes kenyeret ettünk. :)
Kimentünk egy újabb adag pitypangot szedni, mert újból elkészítettem a mézet. Ez se olyan tökéletes, de jobb, mint a tegnap előtti! Úgyhogy holnap fotózás, és megy a gasztroblogra. :)
Mivel mellényben mentek ki az udvarra, egy idő után neki kellett vetkőzni, mert olyan meleg lett. Így lett rögtönzött ruhafogas a kis körtefánkból. :)


Néhány perc kint lét után, fülig morcos!!!


Míg ebédet készítettem, kinn voltak az udvaron. De, mivel piszkálták egymást, és üvöltöttek, gyors bezavartam őket.
...
Már alig várták az ebédet! Pirított tésztaleves, sült csirkecomb és sült krumpli volt a menü salátával. Két napja ezek a gyerekek annyit esznek, hogy alig hiszem el. TEgnap a 3 fiú a mamánál 1 kg kenyeret evett meg!!! Most ebédre meg a 3 egész csirkecombból (alsó+felső+farhát) majdnem kettőt, persze óriási adag krumplival, úgy, hogy előtte egy tányér levest is ettek!!! És ez még semmi!!!

Persze a napi rutin: mosogatás, mosás - most csak 1 adag, pakolás, takarítás - mert sosincs vége!
Délután sütöttem egy kis mákvirág kalácsot, természetesen reszelt citromhéjjal, és apróra darabolt, kandírozott citrushéj keverékkel.

Tudok ám így darabolni! Mire nem jó a Paprika tv???!!!:))))
És, ha hiszitek, ha nem, a felét, a fiúk, egy ültő helyükben megették!!! Szép kis adag!


Hunor első kérdése: Anya, lefényképezted már??? - Addig nem volt hajlandó beleharapni sem! Olyan kis édes! :D
És este hazaért apus, mindjárt fél 8-kor. Mivel a határban volt a nap egy részében (délelőtt kamionokat igazgatott), így szedett egy szatyor kamillát. Míg a fiúk Bibit és Tinát nézték, mi száraztuk a teának valót. Mondtam már, hogy nagy gyógyteások vagyunk???? Már alig várom, hogy virágozzon a hársfa! Meglepem Marika nénit a szomszédban, az biztos!

Az én férjecském még bírja a kiképzést, mert szerencsére nem sokat kellett eddig szerepelnie! Nem, mintha sokat tartózkodott volna itthon?! :D De, majd holnap és holnapután, meg azután jóóóól bepótolom!!!! hahaha

Köszönöm, hogy itt jártál!

4 megjegyzés:

  1. Húúú, Era, azt a mákvirágot én is megettem volna, szóval teljesen egyetértek a fiúkkal! Kár, hogy nem laksz közelebb, mert befizetnék hozzátok ebérde. Istenieket főzől!! (még mindig azon vagyok elhalva, honnan veszel ennyi energiát, majd 3 gyerkőc mellett. ÉS még mindig le a kalappal! ).

    Majd megyek elolvasom a mézedet. De a hársvirág tea is izgat...nem mintha itt a belvárosban topzódnánk a hársfában...:D
    Jó éjt Nektek!

    VálaszTörlés
  2. Era, a mézet tegnap felrottyantottam egy kis vízzel. Most folyik, semmi köze a mézhez. Ma megint besűrítem egy kis cukorral, meglátjuk mi lesz belőle :))))) Mert nálunk nincs több pitypang :))) Mekkora adag kamilla, óriási! Irigyellek érte!
    Az a mákos kalács meg egyszerűen gyönyörű!

    VálaszTörlés
  3. Fantasztikus dolgokat készítesz, Era! Hunor igazán figyelmes, néha engem is figyelmeztethetne valaki, hogy ne felejtsek el fotózni. :)

    VálaszTörlés
  4. Hűű, de jól néz ki a kalács! Úgy megkóstolnám!
    Nagyon jókat találsz ki!
    Nagyon várom a holnapod!

    VálaszTörlés