2012. március 18., vasárnap

Húsvétváró asztaldísz

Tegnap délután, míg a fiúk kinn játszottak az udvaron, Praktika újságokat lapozgattam. Találtam benne egy nagyon aranyos asztaldíszt, de ahhoz semmi sablon nem volt. Mint kiderült, egy készen kapható készletet mutat be, hogyan kell elkészíteni. Padlót fogtam! Hogy lehet egy oldalt annak szentelni, hogyan kell kifesteni, meg összeállítani???????? Ez akkora baromság!!!!!!!!! Ezt még az óvodások is meg tudják oldani!

De, mivel én nyughatatlan természet vagyok, készítettem egy saját sablont, majd kivágtam irományfedélből a hozzávalókat, ma pedig közös erővel kifestettük.

Mutatom, aztán még regélek!

Na, ehhez tényleg egy újság segítsége kell, mert tuti nem tudnám kifesteni! :))))) Röhej!

Hunor volt most a fő festő mester, ugyanis a rétet (ez az újságban kék volt!) és a bokrokat ő festette. Botondé voltak a fehér nyuszik, ill. a tojásokat segített kicsorgatni, kirázni, mert csak az aljukon ütöttem lyukat, hogy szebbek legyenek. Az első után feladta, és kimentek homokozni. Még jó! Én meg főzés közben rázogattam a tojásaim tovább! :DDD

Miután készen lettek, kimostam és kb 15 percre sütőbe tettem őket, hogy ne menjen tönkre, majd gyöngyházfényű akrillal festettem. Volt 5 db, de mikor a fiúk hazaértek a mamától, Hunor földhöz vágta a lila tojást, természetesen a tetején lett a lyuk! Így azt ki kellett dobni. Sebaj, majd holnap gyártok hozzá egy másikat. És, még mielőtt elfelejteném: Azért nem főztem meg a tojásokat, mert így 1. tovább megmaradnak, 2. a tojásokat fel tudom használni. Holnap aszaltszilvás rántott hús lesz. :)

Mivel karton alapra dolgoztunk, a sok-sok festéktől egy kissé meglágyult, és a száradás alatt kissé eldeformálódott. Ezért holnap még valamit ki kell hozzá találnom, hogy tökéletesen fix maradjon.

Aki szeretné elkészíteni, annak hoztam a sablonjaim.

Fogadd sok-sok szeretettel, Kedves Olvasóm! Rétegelt fa lemezből a legjobb elkészíteni, de így is mutatós.

A nyuszik belső rajzolatát az újságból vettem, de te nyugodtan másold le az enyémről! :)

A kis vonalak, a bevágás helyét jelzik. Az alakoknál a nyuszi keze alatt kell bevágni. A bokrokat ehhez igazítottam.
A kis körökhöz egy kávés pohár alját használtam.
Észrevehettétek már, hogy általában így oldom meg a feladatokat. Se a sütik szaggatásához, se körök rajzolásához nem használok mást, mint a poharaimat, kompótos - vagy müzlis, esetleg nagy dagasztótáljaimat. Ezek mindig kéznél vannak, és nem kell őket sokáig keresni! :) A húsvéti koszorúnál is két nagy dagasztótálammal készítettem az alapot.

Felhasználtam:
1 db irományfedél
gyöngyházfényű akril festékek - csak a tojásoknál
tempera

Kiegészítés:
A merevítés tökéletes lett! A rétet körberajzoltam egy irányfedéllapon, majd körbevágtam. A megfelelő helyeken bevágtam, és már már össze is lehetett illeszteni: az aljától kb 2-3 mm-nyire.

2 megjegyzés: