2011. szeptember 14., szerda

Briós

Mivel még mindig betegek vagyunk, a gyerekek és én, és nincs ovi ezen okból, ezért ma sütöttünk egy kis brióst. A recept TücsökBogártól származik. Nagyon finom lett, de lehet, hogy csak én vagyok ennyire édesszájú, mert cukrozottabban, édesebben tudom elképzelni. Na mindegy! A tény, hogy jól sikerült, szép lett, és talán már ki is hűlt.

Mivel a briósfonást és a rózsát is kiakartam próbálni, így lett mindkettőből, plusz készítettem madárkákat is! Az ötlet a dédimamámtól származik. Így készül a villás farkú fecskemadár:

Vágj le egy darab tésztát, sodort jó hosszúra, majd köss rá görcsöt. A rövidebb vége legye a feje, amit egy kicsit formázni kell. Szemnek 2 szem egész bors kell - persze nekem csak darált volt itthon, így kimaradt. A hosszabb végét pedig vágd be. És már kész is a madár!

Mivel jó buli a fiúkkal együtt készíteni, így ezt is közösen gyúrtuk, sütöttük. És mivel hisztibe csapott ki a dolog, így kekszformás briós is készült: nyuszika - Hunor műve, kacsa - Botond műve.

Mindenkinek jutott 1-1 mindegyikből.

Csak, hogy ne essen szét! :)
Ő már vérprofi!!!!!

Látod, Henike, így kell csinálni!

Botond, így kell? 

Még egyszer mutatom!

Ez lett belőle!
Ha figyelmesen nézitek, akkor ott, középtájon, láthatjátok a kacsát és a nyuszit. Na az, már nincs meg. Megették!:)

Mivel ügyes, gyors és szuper anya vagyok, délre készen volt a briós, a marhahúsleves, a marhapöri és a borsós tokány is! És persze még kinn labdáztunk a kertben délelőtt :)))) Na, jó, tegnapi maradékot ettünk! :))))

Szép napot!

3 megjegyzés:

  1. Gyönyörű,ínycsiklandozóak ezek a briósok :-))Már majdnem megkívántam ha nem lenne benne búzaliszt!!! :-))A róóózsáktól pedig egyenesen kivagyok!!! :-)))

    VálaszTörlés
  2. Épp a napokban volt eszembe, hogy egy kis brióst milyen rég ettem már- jó kis tejjel! :))
    Nagyon guszták!

    VálaszTörlés
  3. kár hogy nem ehetek ilyent... :( de jól néznek ki... :)

    VálaszTörlés