2011. szeptember 5., hétfő

Bagel

Ma nekiláttam, és megsütöttem Botond holnapi tízóraiját.
Aki nem emlékszik: nem lehet tízórait rendelni, csak akkor, ha ebédet és uzsonnát is veszünk. Persze eszem ágában sincs havi 10000 ft-ot költeni erre, mikor itthon főzök mindennap, mellesleg az ovi 5 percre van tőlünk!

A receptet TücsökBogárnál láttam, ami azonnal elnyerte a tetszésem! Ezenkívül rengeteg zsemléje és kalácsa is van, kimondottan tízóraira. Itt elolvashatod.

Egész jól sikerült, bár én csak 1 tk sót tettem bele. De, mivel egy kicsit édesebben tudom elképzelni, ezért legközelebb 4 ek cukrot teszek hozzá. Ja, és a tetejét csak tojássárgájával kenem le, mert így egy kicsit fakó. De az íze nagyon jó. Kakaó mellé ideális!
Megkóstoltam, tényleg jó! :)))



Összesen 8 db lett a fél kiló lisztből! Botond tízóraijára mostantól Micimackó vigyáz! Így biztos marad neki holnapra! :)))

Nem áll messze tőlem a sütés. A fiúk születése előtt kb 2-3 éven keresztül sütöttem a kenyeret. Szerencsére csak 1x kellett vennem kenyérsütőt, amit kaptam! :) Hausmaister. Nem a legdrágább, de ez az ami a legtovább bírja. Keresztanyámék fél év alatt 3 gépet vettek, de mindegyik kilyukadt. Az övéké drágább kategóriás volt, de azt nem árulom el, milyen márka!
Sütöttem már benne kenyeret, tótkalácsot, de dagasztottam vele tésztát is, amiből zsemle, kifli és most bagel lett. Imádom!!!

Legközelebb brióst sütök. Hmmm...talán rózsás alakúra készítem!


Ja, Apus most ment el a polc darabjaiért, mert mostanra sikerült elkészíteniük! Úgyhogy nemsokára jön a felújítás előtt és után képsorozat!

4 megjegyzés:

  1. Megyek is lesem a receptet!
    Ne aggódj, bár nem ezen indokból (nekünk ingyen jár a kaja, mert az önkormányzat szerint is elég csórók vagyunk hozzá) hanem az allergia miatt nekem is itthon kell gyártanom a tízórait, de ha benn alvós lesz, akkor csomagolni az ebédet is.
    Már előre tojok tőle.

    VálaszTörlés
  2. De aranyos a Micimackótok! :)
    Örülök, hogy megsütötted és remélem, hogy Botondnak ízleni fog majd!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon gusztusos lett! Ügyi vagy! :-)) Megyek én is megnézem azt a receptet, köszi a megosztást! :-DD

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok újabb díjat kaptál! Átveheted nálam. :)

    VálaszTörlés