2011. február 6., vasárnap

Chipboard gyártás

A tegnapi napot chipboard gyártásra szántuk a fiúkkal. És persze miből is készítettük volna, ha nem levegőn száradó gyurmából?! Azért lett néhány ajtófelirat is belőle: a mamának 1 "névre szóló", és 3 az unokák nevével, valamint barátnőm kislányának, Lorinának is készítettem.

Ezeket a betűket nem igazán tudtam ma befesteni, mert Hunor fel-le járt az asztalról!!! Így inkább ráhagytam! Majd, ha egyedül leszek, persze nem most este! Ilyenkor blogolok és böngészek a neten. Főleg, ha Palika éjszakás - a rend szigorú őre!!!
Talán majd akkor fejezem be, ha ebéd után alszanak 1 órát! Eddig ez is 2 óra volt, de váltottak. Most jobban fekszik nekik az 1 óra!!!! Persze így oda az alkotó-időm és a plusz netezgetések!!! Ez szörnyű! Valamit ki kell találnom, hogy tudjak alkotni!

Visszakanyarodva ebből a hosszúra sikeredett kitérőből..... Éééés, most elvesztettem a fonalat!

Kinyújtás után a gyurmába belenyomtuk a írásos pecsétem és a szülinapos pecséteket, majd kiszaggattuk sütiformákkal. Jó sok aprót készítettünk a csillagokból, a lóheréből és a szívből!!!! De azért lett egy két nagyobb is: csillag, szív, valami fr kártya szín, aminek nem jut eszembe a neve, de talán egy falevélhez hasonlít :); hold, tábla a maradék gyurmából - még nem tudom minek van, de van. Valamire biztos jó lesz! :)

Úgy gondoltam, hogy csak akkor festem le a formákat, ha épp kellenek egy adott oldalhoz! Ja, a csillagokból szerintem állati jó virágokat lehet készíteni! Bár ez eddig elmélet, de majd meglátjuk a gyakorlatnál sikerül-e vagy nem?! :)

És íme a képek:

A fiúk saját gyurmáikból alkottak!



Csak nyálas, mert jön a foga! :)





 Képzeljétek! Apus megígérte, hogy majd kapok egy jobb fényképezőgépet, mert unja, hogy nyavalygok az elmosódott képek végett! Persze a szülinapomra, de az még jó messze van!!!! Májusban! Már alig várom!

5 megjegyzés:

  1. Ezek nagyon jók lettek Era! és tök jó, hogy a gyerekeket is bevontad!
    (A fotó pedig néha azért lehet homályos, ha túl közel tartod. Ha ennek ellenére is az, akkor a géppel van valami.)

    VálaszTörlés
  2. Először én is erre gondoltam, de nagyon sok távoli képet is behomályosít! Így lassan, de biztosan egyszer érzékeny búcsút veszünk egymástól! Remélem mihamarabb! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jók!
    Mondjuk nálunk mindig veszekedésbe fullad a gyurmázás... de azért próbálkozunk. :-)

    VálaszTörlés
  4. Még, hogy nem vagy kreatív (rajztanár?)? Már a fiaid is azok - gratulálok:-))))

    VálaszTörlés