2013. november 9., szombat

Ovizsák Csongornak

A héten kaptam egy állásajánlatot, amit azonnal elfogadtam, ugyanis helyben van, és pont abban az időben, míg a gyerekek oviban! Nagyon örültem neki, hiszen mégiscsak tanítónő vagyok, és ha nem is oly sokáig, de egy tanfolyam erejéig kiélhetem ezt a vágyam! (Bár megjegyzem, vannak kételyeim is, de csak a jóra próbálok koncentrálni!) 
Eldöntöttük, hogy anyuék vigyáznak a legkisebbemre de mivel januárban kezdődik a munka, mégis inkább a bölcsit választottuk. Miért? Mert anyuék őstermelők, apu juhász. A birkák január végén kezdenek elleni, és innentől kezdve nem érnek rá a kicsivel foglalkozni. Így, még pénteken, elmentem a bölcsibe, ahol közös megegyezés alapján BEÍRATTAM! Én, aki sosem pártoltam a bölcsit! Pedig jó, hogy van, de még olyan kicsi........! De, sebaj, jó lesz neki ott! Úgyhogy már hétfőn beszoktatósak vagyunk! És még egy öröm az ürömben, Olga barátnőm is hozza Grétit bölcsibe! Mivel össze vannak nőve a gyerekek, és még egy csoportba is kerülnek, semmi okom félni! Jó lesz!
Megvettünk neki mindent, ami oda kell, de mégis volt egy kis hiányérzetem. Ezért eldöntöttem, varrok neki egy ovizsákot! (Nem követelmény, de ha van a másik kettőnek, akkor neki is jár egy!) Rágugliztam tegnap este, és ma megvarrtam. A szabásmintát itt találjátok! 

Reggel feldúrtam a házat, miből is tudnám elkészíteni?! Mindent latba vetve két anyagot találtam, ami megfelelő lett volna hozzá, miután rájöttem, a régi, szakadt farmereket betüzeltük(, ugyanis célirányosan ezeket kerestem). A két anyag közül az egyik flanel, kockás anyag volt. Igazán pasis, csak egy kicsit sötét egy pici gyereknek, és ez a kutyusos, ami még gyerekkoromból való. Kicsit hezitáltam, mert azt hittem, nem lesz elég, de miután kivágtam a szabásmintát, megnyugodtam, pont annyi volt még belőle, ami ehhez kellett! Na jó, egy picivel kevesebb, így a zsebeket madeira csipkékkel díszítettem, és már fel sem tűnt, hogy ott csak fehér anyag van.

Mivel ez a kutyusos anyag elég vékony, így egy fehér anyagot használtam hozzá bélésként. Nagyszerű lett így, hiszen kellően vastag, amitől jó tartása lett, illetve, nem látszik annyira át, mint előtte! 
A cipzárhoz is van ám sztorim! :D Van egy pár cipzáram itthon, de olyan, ami ehhez kellett csak 1 db volt, viszont kocsi nélkül. Más színűvel, elég mókásan nézett ki, így mégis csak a barna mellett maradtam. Kerestem, egy sötét színű cipzárt, és leszedtem róla a kocsit, és áttettem erre. Hogy ne csússzon le róla, visszahajtottam, és levarrtam a  cipzárvégeket, ugyanis le kellett vágnom, mert sokkal hosszabb volt, mint kellett.

Hétfőn megkapjuk a jelét is, így azt még pótolnom kell!



 További szép estét!
E

2 megjegyzés:

  1. Hogy, Te milyen kreatív vagy...! Sok sikert a bölcsihez és a munkához!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen! Nem is tudom, el merjem-e árulni meddig varrtam?! Az egész nap talán fedi a valóságot! :D Szóval inkább fanatikus, mint kreatív.

    VálaszTörlés