2012. október 31., szerda

Halloween party 2012

Fontosnak tartom közölni veletek, hogy eddig sosem ünnepeltük a halloweent. Az, hogy most igen, az csak egy indokra vezethető vissza: a gyerekeimmel szerettem volna szórakozni. Továbbá, vannak olyan ünnepek, szokások, amiket, ha nem is pontosan veszünk át, de örömet lelünk benne, akkor azt be fogom illeszteni az életünkbe. Ebben az ünnepben ami visszatetsző nekem, az a csokikéregetés. Az én gyerekeim sokkal jobban szeretik a gyümölcsöket, zöldségeket, mint az édességeket! Nemhiába, én se szeretem a csokit, viszont ha rám jön a csokiehetnék, akkor képes vagyok 1 táblával is megenni. Ilyen szerencsére félévente 1x esik meg velem. :) ... Abból a szempontból, hogy nagyon jól szórakoztunk a gyerekekkel, jövőre is meg fogjuk tartani, éppúgy, mint a farsangot!

Az idén sikerült először úgy megünnepelnünk a halloweent, ahogy kell, vagy ahogy szerettem volna! Készítettünk álarcokat, dekorációt, boszorkány kalapot nekem, a fiúkkal együtt be is öltöztünk, és még tököt is faragtunk, no meg varázsoltunk. A nap végén óriási bulit csaptunk a gyerekszobában, ahol igazi halloween-i játékokat is játszottunk. Mivel ma ott alszanak a mamánál, és ő időben is jött értük, így holnap este folyt. köv. :D

Már reggel beöltöztek.

Készülnek a tökálarcok.


Készül a szellemgirland.

A boszorkánykalap karimája.
Egészen boszorkányosan néz ki!


Tökfejek :D   A csősz és a madárijesztő.

A boszorkány. :)

Szellemgirland.

Bulizik a két jómadár!



A válla fölött átdobott egy almának a meghámozott héját (egészben), hogy az így kirajzolódó betű megjósolja a felesége nevének kezdőbetűjét. Megsúgom E betű volt. :)

Ettek tálból almát is, hátra kötött kézzel, csak épp víz nem volt benne, pedig úgy lett volna az igazi! :)


Holnap este már mind a 4-en itt fogunk játszani! Már alig várom!

Köszönöm, hogy itt voltál!
További szép estét! :)

2012. október 29., hétfő

Őszi koszorú

A mai nap alkottunk ismét a fiúkkal. Mivel volt ebédünk, így egész délelőtt munkálkodtunk. Elővettem, az évekkel ezelőtt (6-7 év) megvett száraz növényeim, és egy gyönyörű koszorút készítettünk. A fiúk, miközben én megpróbáltam összerakni a koszorút, filccel szépen kiszínezték a tök chipboardokat. Ilyen lett:

Felhasználtam:
tök chipboardok - scrap kreatúra
száraz, festett növények a Printkerből
toboz - saját gyűjtés
sárga filctoll
koszorú alap


2012. október 28., vasárnap

Seprűnyéllovacskák ...

... azaz Kis Mennydörgés és Csendes Eső a két legújabb családtagunk. :)

Már közel 1 éve jött az ötlet, hogy venni kellene a fiúknak seprűnyéllovat, majd az, hogy inkább varrni kéne. Volt egy mintám, de az nem tetszett. A pinterestet bújtam úgy fél éve is, mikor rátaláltam erre az ötletre. Még akkor, frissiben ki is nyomtattam, és szépen "parlagon is maradt" a megvalósítás. ... Eddig! Mivel tegnap egész nap szélvihar volt, így rávetettük magunkat a témára. A fiúk készítették a sörényét, míg én kiszabtam a mintát. Amíg varrtam, ők mesét néztek, majd közben ebédeltünk, s míg aludtak, befejeztem mindkettőt. Mert ugyebár, én nem tudok csak 1-et készíteni! :D








Felhasználtam:
3 db régi - csípőben kinőtt - szoknya és ruha (a fénykoromból) :)
egy asztalterítő rojtjai (ebből az anyagból lettek a locsolótáskák)
filcek (barna, fehér, krém)
seprűnyél (darabonként 80-80 cm)
barna fonal (déditől)

A segédeim:

Hunor etetőszékének (fa asztallá alakítható) a kisszékét felfordítottuk, s a lábaira tekertük fel a fonalat, majd onnan dolgoztunk.



Éjjel 4-kor rájöttem (na nem azért, mert nem tudok aludni; hanem, mert Csongorral szopiztunk), hogy elfelejtettem az álla alatt összevarrni, úgyhogy ma reggel, miután megreggeliztünk Hunorral, gyorsan szétkaptuk a lovakat, és jól megvarrtuk! Így már egész barátságosan néznek ki! :)

A gyerekek nagyon-nagyon örülnek nekik! A nevüket is úgy kapták, hogy a fekete nagyon hasonlít a Jakari c. mesében szereplő lóra, Kis Mennydörgésre, bár az fehér alapon fekete mintás...na mindegy. :) A másik azért lett Csendes Eső, mert tegnap is, illetve ma is csendes eső hullott, hullik. De legalább indián neve van a lovaknak! És, ha már vannak lovak, akkor legközelebb lovagi pózban fogom lefotózni a fiúkat - karddal, pajzzsal felszerelkezve. :)


További szép napot!

2012. október 22., hétfő

A Mikulás levelesládája / Santa's mail box + TUTORIAL

Ma apánk nagy dologban volt, alapot betonozott az ebédlő bővítéséhez. Ezért le kellett valamivel foglalnom a gyerekeket, mert az udvarra nem mehettek. Mivel tegnap este kitaláltam, megterveztem, mi lesz, így ma elkészítettük a Mikulás levelesládáját, saját terveim alapján. Igaz, mi a Jézuskának írunk bele üzeneteket, mit hozzon! :)
A magyar gyerekek tényleg szerencsések, mert a Mikulástól is kapnak meglepit december 6-án, és a Jézuskától is dec. 24-én, szemben a külföldi gyerekekkel, akik csak karácsonykor!

De térjünk vissza a ládára. Volt egy irományfedelem, amit még nem használtam fel, így abból készítettem el. A sablon a bejegyzés vége felé található. Lehet, hogy van hasonló hozzá a neten, nem tudom, nem jártam utána - lévén idő szűkében vagyok mindig! :) - de ez biztos saját tervezésű postaláda!

Reggel kivágtam a formákat, majd a gyerekekkel megfestettem, míg én az ebédet készítettem, és kenyeret sütöttem. Miután megszáradt, összeállítottam, majd ahol kellett még lefestettem. Addig kivágtam a mintás kartonokból a kellő idomokat. A fiúk alig várták, hogy kész legyen. Ott sertepertéltek körülöttem, mikor tudnak segíteni, aztán otthagytak! :D De legalább tökéletesen sikerült befejeznem!
Apánk szerint ez az első értelmes dolog, amit készítettem, mert ezt legalább lehet használni! Jellemző! Férfiak! :D:D:D

Hoztam több képet is róla:


Misteztem a feliratot és a virágokat, így szép csillámosak lettek.

csillám itt is


Sablon hozzá:

És akik nélkül nem jöhetett volna létre!
Felhasználtam:
szalagos irományfedél
Christmas papírok
Glimmer Mist Pearl
scrap kreatúrás virágok és indás chipboardok
Bíró Ági féle Mikulás felirat
piros akril festék
Tim Holtz tinták: vintage photo
                          walnut stain
strassz

Vadaspark album újratöltve

Tavaly nekiálltam megörökíteni a vadasparki élményeinket. Sikerült is mindjárt 2 oldalt, meg az albumborító felét elkészítenem, aztán abbamaradt. Sok-sok minden történt azóta, pl. lett még egy fiunk. Ezért elhatároztam, hogy továbbra is vadasparki marad, csak nem töltöm meg, míg nem megyünk ismét oda, csak most már 5-en! Az, hogy az első oldalra odaírtam, hogy ott voltunk, az marad, majd a másodiknál odaírom, hogy egy kis kihagyás után, itt és itt folytatom. :D Tök jó lesz!

A két belső oldalon nem változtattam, a borítón viszont igen.

A felirat és a hapsi a jobb alsó sarokban, 3D-s kiemelésű, és el van tolva egy kicsit.






Még nincs kész, mert 1 oldal, és a borító hátulja még hiányzik, de a napokban az is meglesz. Lehet, hogy holnap. :)

Felhasználtam:
G45 Le cirque koll.
rajzlap kávézva
szalagos irományfedél szalagja
tűzőgép
ticket
scrap kreatúrás keret
TH tinták: tea dye
                vintage photo
                walnut stain
gyöngytoll - cream

WITL album


Végre-végre-végre BEFEJEZTEM! :D

Jóóó sokáig ültem rajta, mire végül sikerült teljesen befejezni! Annyi mindent akartam beletenni, hogy nem tudtam vele mit kezdeni, eddig! Rendkívül egyszerű, de mutatós oldalakkal mindent bele tudok zsúfolni! És ennek nagyon örülök!

Mutatom sorban az oldalakat, képekkel! :)

 Borító

 Bevezető és hétfői oldal


Kedd

Szerda




Csütörtök




 Péntek
 Szombat
 Vasárnap

Minden-minden maradék Annalee kollekciós papírt felhasználtam hozzá, így semmi sincs már belőle! :) Milyen jó, hogy félretettem minden kimaradt darabot, mert elég volt egy újabb albumra! :D

Felhasználtam:
Annalee koll.
Tim Holtz tinták: tea dye
                          vintage photo
                          brushed corduroy
scrap kreatúrás virágok, pecsétek, chipboardok
ajándék virágok, strassz, szalag, pecsét, albumalap
album karika