2013. április 4., csütörtök

Anya album

Biztos emlékeztek erre az albumomra, amit most hoztam. Tavaly már mutattam! Viszont most egy kicsit átdolgoztam, megtöltöttem emlékekkel, képekkel, és mivel megígértem, hogy bemutatom készen (ugye Anett?!), így most publikálom is! A róla készült cikk az alkotós blogon is olvasható.


Tavaly augusztusban született a harmadik kisfiam. A nyarat, mivel elég meleg volt (az évszázad legmelegebb nyara), nagyon nehezen viseltem! Minden nehéz volt már ekkor, ezért nem sok mindent tudtam itthon tenni. Ez nagyon frusztrált! Ezért le kellett magam kötnöm valamivel. Elhatároztam tehát, hogy előveszem a scrappes cuccaim! Megjegyzem, ahhoz se volt sok kedvem, de muszáj volt már valamit csinálnom! Régóta terveztem már, hogy elkészítem az anya albumom, amihez most elérkezettnek láttam az időt.

A gyerekeimről készült 3 hetes képek annyira egyformák, hogy rajtam kívül senki, még az apjuk se tudja őket megkülönböztetni! Ráadásul az édesapjuk is ugyanígy nézett ki 6 hetes korában. Ezért biztosra vettem, hogy a legkisebb se fog kilógni a sorból. És bizony, nem tévedtem!

Az album színeit tekintve nyári színeket alkalmaztam, amihez találtam egy fantasztikus papírkészletet, ami kimondottan tavaszi-nyári készlet. Nagyon szeretem a romantikus és virágos mintákat, ezért kimondottan csak ilyeneket használtam belőle. No meg, mivel magamnak készült, így abszolúte nem férfiasra terveztem, ha már én vagyok az egyetlen nő ebben a családban! Nem igaz? :D
Felhasználtam:
Anya betűalbum - yabo.hu
DCWV Spring fling & summer days klt.+alapkarton
Chipboardok, betűkészlet - scrapfellow.com
Sk virágok
ajándékba kapott papír és horgolt virágok
szalagok - scrapbook.hu
matricák - szintén ajándék
gyöngytoll - scrapbook.hu
gyöngyök - rayher.hu
lepkés mintalyukasztó - printker.hu
Tim Holtz tinták - vintage photo és brushed corduroy - scrapbook.hu
dekortapasz - scrapbook.hu
csillag kapocs - yabo.hu
címke - yabo.hu
óra fémdísz - pippi.hu
akril félgyöngy - rayher.hu
öntapadó strassz - rayher.hu

Az albumot első lépésként megterveztem, mert szeretem előre látni, hogyan fognak a papírok illeszkedni egymáshoz, ill. miként fog kinézni egy-egy oldal. Az albumalap széleit körbetintáztam Tim Holtz brushed corduroy nevű tintájával, s majd csak ezután válogattam ki az oldalpárok papírjait. A választott színes kartonokon körberajzoltam az alapot. Fontos, hogy színoldalával felfelé legyen, hogy tökéletesen illeszkedjenek egymáshoz! Az esetlegesen visszamaradt vonalakat könnyen el tudjuk tüntetni, ha körbetintázzuk a papírok széleit. Ezt nevezzük öregítésnek. Ezzel a lépéssel igazán elegánssá tehetjük, továbbá mélységet is adhatunk az oldalaknak. Folyékony ragasztóval szeretek dolgozni, ami azért is nagyon jó, mert ha visszapödröm a lapok szélét, és még úgy látom, kellene még egy kicsi, akkor könnyebben tudom  továbbpödörni. Így fokozhatjuk az öregítés hatását.

A borítón egy feliratot helyeztem el, amelyet egy sötétebb papírral emeltem ki úgy, hogy alá ragasztottam. A felirat fölé virágot, alá lepkét és dekortapaszt  tettem. A címet kétféleképpen helyeztem el rajta, méghozzá chipboard és a saját kézírásom segítségével. Ezek szervesen kapcsolódnak az albumalap jelentéséhez.

Az A betű belső oldalára egy idézetet tettem, melyeket kis papírcsíkokra írtam. Alatta egy banner látható a "Happiness" felirattal.
A mellette lévő oldalra is idézetet tettem, amit egy alapkartonra írtam. A papírdarab mind a 4 sarkát saroklyukasztóval és lepkével tettem még elegánsabbá. Fontosnak tartottam, hogy a gyerekeim keze nyom ais benne legyen az albumban, ezért az idézet alá címkéket tettem, melyekre ők rajzoltak egy-egy parányi emléket. Az N betű szárát alól és felül is díszítettem még egy felirattal, virággal és lepkével.

1. - 2. oldal
A következő oldalon is hasonlóképp jártam el, mint az előzőnél, csak ide leporelló albumot helyeztem, melyek további családi képeket, emlékeket őriz. A minialbumot egy szalaggal átkötve ragasztottam a helyére. Címet is helyeztem el rajta, ami igazán magáért beszél! Family - Live in the moment. 
Az album lapjait 7x9 cm-es lapokból állítottam össze. Mind a 4 sarkát saroklyukasztóval díszítettem. Egy 2,5 cm-es viráglyukasztóval készítettem hozzá összekötő elemeket. A fotók sarkait levágtam, hogy kiemeljem a képet és az alapot egyaránt.
Természetesen a leporelló alá is lehet különböző tag-eket rejteni. 
3. oldal

 A 4. oldalon, az elsőszülött fiam, Botond látható. A kép alá egy szalagot ragasztottam, és masnit kötöttem rá, melynek közepébe matricát ragasztottam. A képet két papírral is kiemeltem. Közvetlen alá egy mintás, az alá pedig egy alapkartont tettem. Ezeket is úgy ragasztottam fel, hogy alá különböző tag-eket lehet tenni. A kép átellenes sarkaiba kontúrmatricákat tettem, majd egy lepkét tettem a kép jobb felső sarkába. A szalag alsó szélére kommentcímke került, melyre a kisfiam neve és kora került. Az Y felső szárába plusz dekorációként egy virágot tettem.
4. oldal
Az 5. oldalt is hasonlóképpen készítettem el, mint a negyediket. Ezen a képen Hunorom látható. A fotót itt két bracket formával emeltem ki, melyeket alapkartonból vágtam ki. Ez alá is lehet tag-et tenni. A kép átellenes sarkaiba virágokat tettem. A horgoltak közepébe strasszokat, míg a papírvirágok közepébe akril félgyöngyöt ragasztottam.

5. oldal
A hatodik oldalon Csongor látható. Ez az oldal is hasonló az előző kettőhöz, utalva arra, hogy nagyon-nagyon hasonlítanak egymásra. Annyi a különbség itt, hogy nem szalagot, hanem matricát ragasztottam a kép alá. A képet itt is bracket formával emeltem ki, mely alá egy elcsúsztatott, belülről kivágott, bracket forma kerete látható. Ennek a belsejéből származik az előző oldalon látható bracket forma. A kép alatt közvetlen csillámos papír van, amit nem lehet jól ragasztani. Ezért az egyik sarokban a virágokkal és a matricával fixáltam, míg a másikban egy yabo csillag kapoccsal. Egyszerűen belekalapáltam a csillagot az albumalapba. Tökéletesen tart! :D
Csíkokra írt kommentek, hatszög chipboardok, lepkék és virág használatával tettem még különlegesebbé ezt az oldalt.
6. oldal
Sikerült megtalálni apánk 6 hetes képét, ezért a számára fenntartott oldalon kapott helyet, a borító hátsó oldalán. A képet vintage photo tintával kezeltem, mely alá semmilyen alátétet nem tettem, ugyanis ezt csak dekortapasszal akartam kiemelni. A tapasz és a kép találkozásánál, a jobb alsó sarokban, egy yabo címkét helyeztem el, melyre a fotó készítésének dátumát és apánk életkorát írtam. Dekorációs céllal került ide még a saját pecsétem is, melyet mintás kartonra nyomtam, és mintavágó ollóval vágtam ki.
Hátsó borító
Nagyon jó emlék lett a kis klónjaimról és az apjukról! Örömmel lapozgatják már most is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése