2013. április 11., csütörtök

2013-2014-es naptár vintage stílusban

Már egy jó ideje motoszkált bennem a tény, hogy naptárt szeretnék készíteni, de valahogy nem tudtam csak januártól decemberig tartó naptárban gondolkodni. Mivel már március van, ezért úgy voltam vele, hogy majd jövőre. Viszont a férjem felvetette, miért ne lehetne osztott?! Azaz áprilistól márciusig készíteni. És miért ne lehetne? Ezért, a hagyományokkal szakítva, áprilisától márciusig tart a mi naptárunk!

A gyerekeimről, és a családról tettem bele képeket, melyeket 2012. augusztusától válogattam bele. A fotókat nem időrendi sorrendben használtam fel hozzá, hanem ahogy az ihlet "jött"! :)
Két okból is nagyon kézenfekvő az áprilisi kezdés: 1. itt a Húsvét a nyakunkon 2. a G45 Once upon a springtime készlete tipikus tavaszi készlet. (Nagyon szeretem ezeket a papírokat!)
A papírokat nagyon gyönyörű tavaszias színek és minták teszik igazán különlegessé!Felhasználtam:
G45 Once upon a springtime - pippi.hu
Yabo naptáralap - yabo.hu
chipboard számok - scrapfellow.com
Tim Holtz vintage photo tinta - scrapbook.hu
gyöngytoll cream színben - scrapbook.hu
3D kiemelőkocka - rayher.hu
kaparós matrica - rayher.hu
dekortapasz - scrapbook.hu
horgolt virág - ajándék
öntapadós kristály - ajándék
lapkés lyukasztó - rayher.hu
saroklyukasztó - printker.hu
csipkék
gyümölcsfagyi gombkészlet - scrap-kreatura.hu
arany és kék hímzőfonal
virágok - rayher.hu
matrica
mintavágó olló
saját pecsét
inda mintás pecsét klt - scrapbook.hu

A naptár nem igényelt túl nagy tervezést, hiszen csak a borítóját kellett jó alaposan, illetve egy elrendezést kellett megterveznem, a belső oldalakhoz. Azért csak egy tervvel dolgoztam, mert azt oda-vissza tükrözve is tudom használni, ami még egységesebbé teszi az egész naptáram. Az oldalak különlegessége a dekorációk folyamatos változtatásában rejlik. 
Fontos: minden papírdarabot, felragasztás előtt, jó alaposan körbetintáztam. Így öregítve azt. Továbbá 10 cm x15 cm-es képeket használtam.


A naptár borítójára a könyvet ábrázoló képet vágtam ki, amely köré indát ábrázoló szegélyt helyeztem, melyek a lap lehulló szegélyei voltak. Ugyanezen papírból vágtam ki hozzá a virágokat, nyuszikat és a tündért, amiket egységesen 3D kockával emeltem ki. Ezeket olyan helyekre tettem, ahol kisebb-nagyobb foltokban kitűnt az alap, fekete színe. A dátumok is átellenes sarokba kerültek, egy-egy elválasztójellel. Így közrefogva a könyvet, ami a mi történetünket meséli el, átvitt értelemben. :)
A jobb felső sarokban látható virágokra lepkéket lyukasztottam a maradék papírokból. (Érdemes félretenni ezeket a kisebb-nagyobb darabokat, mert sosem lehet tudni, mikor lesz rá szükség! Én legalábbis mindent őrzök!)
A naptárt, ha "lejár" albumként fogom eltenni, kezelni, ezért került a borító hátoldalára a tündéres vers első 6 sora. Amúgy kimondottan illik az album témájához, és természetesen gyerekvers!

Április
A választott háttérpapírt saroklyukasztóval mintáztam, méghozzá úgy, hogy a papírtartót levettem róla. A lyukasztót fejjel lefelé tartva használtam, hogy lássam, miként és hová lyukaszt.  A mintát a papír széléhez igazítottam, és végiglyukasztottam. Ezáltal gyönyörű csipkeszegélyem lett! (És még csak nem is kellett bordűrlyukasztót se venni, hogy ilyen gyönyörűséges csipkét tudjak készíteni! Mellesleg körlapból saját tortacsipkét is tudok készíteni!)
A kép és a hónap találkozásához egy kis papírcsíkot tettem, amire dekortapaszt és egy horgolt virágot ragasztottam, ami közepébe öntapadós kristályt tettem. Az átellenes sarokban szintén dekortapaszt  alkalmaztam, amire lepkét lyukasztottam. Címként a Remember felirat szolgál, de ezen felül egy Beautiful feliratot is elhelyeztem az oldalon.

Május
Itt már a feliratot kézzel írtam, és a gombba hímzőfonalat fűztem.

Június
Az öcsém és a húgom, Balázs és Eszter, valamint Hannácska, Eszter kislánya, valamint a fiaim közös fotója.
Készítettem egy sk gombot, amihez egy átlátszó gombot és egy lehulló mini papírdarabkát használtam fel. Formára vágtam, betintáztam és folyékony ragasztóval rögzítettem a gomb aljára.

Július
Az alappapírt indás szegélypecséttel pecsételtem. A kép körül gyönyörűen kirajzolódik a pecsétminta!
Rájöttem, imádom a kaparós matricát! Gyönyörű és egyszerű a kezelése! A megfelelő helyre illesztve csak át kell kaparni a választott mintát, és már kész is a dekoráció! Nagyszerű találmány, ugye?! :) 
A matricával átellenes sarokban, egy papírcsíkot helyeztem el. melyet mintavágó ollóval díszítettem. Erre került a cím, valamint a hónap és a dekorációk találkozási pontjára egy virág, melybe gyöngytollpöttyöt tettem a bibe helyére.

Augusztus


A választott alap alá egy anyagában vastagabb csipkét tettem. Erre jött az alap, majd ismét egy csipke, csak ez most sokkal könnyebb, vékonyabb, mint az előző, s végül a kép következett. A kép és a csipke találkozására, dekortapaszt ragasztottam (másik nagy kedvencem!), amire a cím került. A hónap és a rétegek találkozására itt most gombot tettem, mint ahogy a jobb felső saroknál is.

A naptár utolsó oldalára került a vers befejező 6 sora. Ezt csak két, egyszerű, kaparós matricával díszítettem. A borító hátoldalára került a saját pecsétem, egy lepke és 2 indás matrica.

A további hónapok hasonlóan épülnek fel, ugyanezen technikák felhasználásával. Így ezekről már csak képet mutatok.

Szeptembertől márciusig
 Köszönöm, hogy erre jártál!
További szép napot!
E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése