2013. március 12., kedd

Zsebes tárolók Húsvétra

Amint megjelent a Praktika ünnepi száma (Köszönöm a figyelmeztetést Ildikó!), gyorsan rohantam megvenni, mert ugye nem hiányozhat! :) Évek óta gyűjtöm az ünnepi számokat!

A gyerekekkel együtt lapozgattuk végig az összes itthon fellelhető húsvéti praktikát, amikor több ötletbe is szerettek bele. Voltak olyanok, amikben nem volt egyetértés, így az nem fog elkészülni, viszont voltak olyanok is, amik igen! Vagy legalábbis remélem! Még apánk segítsége kell egy kis fafaragáshoz, hogy el tudjuk készíteni. A sok ötlet szűkítése nyomán jutottunk el a zsebes tárolók - kötelező jellegű - elkészítéséhez. Nagyon megszerették a képen szereplő nyuszis és baris függőket! El is döntötték, kié melyik legyen!
          Botond - nyuszis : Mivel eleve Nyuszi csoportos, így nem is volt kérdés!
          Hunor - baris: Ő Csillag csoportos, és hogy ne legyen vita, azt mondtam neki, hogy: Te vagy a csillagszemű juhász, aki a barikra vigyáz! És, ha már csillagszemű vagy, akkor az bizony a Csillag csoportot jelenti.
Már másnap neki kellett állnom, s majdnem sikerült is mindkettőt befejezni, amikor is Csongor közbeszólt. Így a következő napra hagytam. Rákövetkező napon se tudtam vele foglalkozni, mert a legkisebbemnek jön a foga, és nagyon kínlódik vele. 3 van kinn, és még 4 jön! /Két éjszaka nem is aludtunk./
És mivel tegnap a mamánál voltak, délután, a fiúk, így volt időm befejezni őket. 

Az alapszíneit tekintve tavaszias, romantikus hangulatú textilkészletből dolgoztam, amit a scrap-kreatúrától vettem. 
Mindenképp sötét háttérrel képzeltem el, ezért a bordó anyagot használtam hozzá. A zsebet mintás anyagból vágtam. Mind a két anyag hátoldalára fehér textilt varrtam, mert másképp nem lett volna elég a két zsebhez. A zsebek szélére a gyerekekkel választottuk ki a csipkét. Nagyon aranyosak voltak, amint szépen egyenként odapróbálták hozzá, majd eldöntötték, hogy a vastagabb legyen rajta. Nem szóltam bele, de én is azt választottam volna! :) A csipke bal szélére került egy-egy lepke. Mivel nem volt két egyforma a két készletben, ezért volt egy kis vita, amit sorsolással hoztam rendbe. Így került a nagy lepi Hunorhoz, a kicsi, szálló pedig Botondhoz. Volt ám ordítás még utána is!!!! De legalább Hunor mosolygott!  A nyuszi és a bari feje a jobb oldalra került, többségében. Az akasztó a figurák fölött található abból a mintás anyagból, amiből a zseb is készült.

Szerencsére pont annyi anyag maradt ki, hogy Csongornak is lesz egy! Igaz, nála a bordó hátteret két részből kell összevarrni. Viszont mintás és ekrü anyagom jócskán van még! Azokból még akármi is készülhet!
Ilyenek lettek:


Felhasználtam:
Romantikus textilkészlet - scrap-kreatúra
varrógép
tű, cérna
gyapjú (ezzel tömtem)

Mivel se varrni, se hímezni nem tudok, így elég sok kacifántos dolog van benne, rajta, ezért meg se mutatom egyetlen egy varrónő ismerősömnek se! :)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek! és a falvédőtök is nagyon megfogott! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi szépen! A falvédőt csináltattam. Nem tudok ilyen szépen varrni! :)

    VálaszTörlés