2013. január 24., csütörtök

Eco smash - Tisztítószerek házilagYabo Kreatív Csapattagként ez az első, bemutatkozó munkám a honlapon. Borka vetette fel az ötletet, hogy öko mosós albumot készítsek, amit én nemcsak mosásról készítettem el, hanem általában a házi tisztítószerekről. Nagyon élveztem a készítését, mert ezáltal még többet tanultam! pl: házi wanish szőnyegtisztító por, hangyairtás. stb.  
Nagyon nagy ellenségeim a hangyák! Tavaly a mosogatóm lepték meg minden reggelre - pedig minden el volt mosogatva! -, az idén pedig a munkaasztalom. De mivel én vagyok az erősebb és az okosabb, likvidáltam őket! hihihi De hogy hogyan??? A lenti képek egyikéből kiderül! Kellemes olvasást! :D

Ezt az albumot magamnak készítettem, mert nagyon érdekelnek az öko tisztítószerek. Szeretném, ha a 3 kisfiam egészséges, és ha lehet, vegyszermentes környezetben nőne fel. Az album témájának ezért is választottam a házi tisztítószereket. A képeit tekintve eszközöket, hozzávalókat és hasznosítási helyeit örökítettem meg. Célszerűbbnek és értelmesebbnek láttam ezeket fotózni, mint egy kupac szappant vagy szódabikarbónát. Színek és minták tekintetében tavaszi-nyári színeket alkalmaztam, melyek kellemes világos árnyalatúak, és egy kissé "zöldebbé" teszik az albumot.

  
 
 

Az album készítését először a tervezéssel kezdtem, majd ez alapján alkottam meg. Fontos szempontnak tartom, hogy a maradék papírokat is felhasználjam, ezért az albumba, kizárólagosan, csak ilyeneket használtam. A kisebb papírokat itt-ott ki kellett egészíteni.
Igyekeztem visszafogni magam, és nem scrap albumot készíteni, hanem smash book-ot.  Úgy képzeltem el, mint egy szép, színes, kicsit díszített naplót, jegyzetfüzetet.Az album borítóját és hátoldalát szeretem egyformára készíteni. Ez ad egy kis lezárást a témának, illetve nincs hiányérzetem, hogy nincs befejezve.
Mivel öko témában alkottam, így csakis zöld, vagy zöld mintás papírban gondolkodtam. A vékony lapokat érdemes felragasztás után is áttintázni, mert lehet, nem lesz elégséges az első réteg. (Én is így jártam.)
 A virágos papír egy kissé bolondosnak tűnik nekem egy ilyen témához, ezért kiegészítettem egy szürke kartonnal, amit előtte írásmintás pecséttel pecsételtem. Ezáltal komolyabbnak tűnik az album. A papírokat az alap sarkainál, felragasztás után, inda mintás pecséttel díszítettem, így keretezve azt. A kétféle papírt 1/3-ad 2/3ad arányban vágtam fel hozzá. Így a szemnek is kellemes látványt nyújt.
A címet és az alcímet yabo címkékre helyeztem el. A fő címhez chipboardokat használtam.
A hátlapot is ugyanígy készítettem el, amire felkerült a saját egyedi pecsétem is. Direkt nem az oldal közepére került, hanem az egyik virág közepébe. Nem tudom megmondani, miért oda.

Az albumoldalak között címkéket és zsebeket helyeztem el, melyek további plusz információkat illetve címszavakat rejtenek.

Mindent lefotóztam, úgyhogy ha elég bátorságot érzel magadban, akkor még ki is bogarászhatod az írásom, s remek receptek birtokába kerülsz! Ezeknek az alapötleteit a Lukrécia Kencéi című honlapról szedtem.

Ezt az oldalt egyszerűre képzeltem el, így csak egy fotót helyeztem el rajta, illetve egy kinyitható fület, mely az eszközök, hozzávalók listáját rejti. Ezek köré, mint egy tartalomjegyzéket, helyeztem el a naplóban fellelhető szerek listáját.
Felirat hozzáadása

Ez egy zsebes oldal, ami 3 nagyobb tag-et tartalmaz. Ezekre írtam fel a saját top 10-es listám, mely egyszerű, de tökéletes tippeket rejt. Mivel a 10. már nem fért rá, így azt a tag-ek mögé írtam fel, valamint egy +1 tippes ötletet is.
A tag-ekre a csipkét és szalagot általában kétféleképpen szoktam felerősíteni. 1. ragasztom – ilyen a zöld kockás vagy 2. tűzőgéppel erősítem oda. A leggyakrabban a tűzőgépet használom, mert sokkal gyorsabban lehet vele haladni.
A csipkét is kétféle variációban láthatod a képen: 1. egész szélességben 2 . hosszában félbevágva. Mindkét variációt előszeretettel használom.
A zseb részénél látható bracket formát (kapcsos zárójeles) én terveztem. Ennek a sablonjához egy 6 cm x 8 cm-es darabot vágtam ki nyomtatópapírból, de persze lehet kartonból vagy rajzlapból is, és négybe hajtottam (2x félbe). A szélei mentén két fél kapcsos zárójelet rajzoltam, majd a vonal mentén kivágtam. Kihajtás után a választott kartonra tettem, körberajzoltam, majd kivágtam abból a mintát.
A bracket forma szélét álvarrással díszítettem. Sajnos sosincs időm kivarrni, pedig mindig eltervezem, így általában tollal imitálom. A virágokat pecsételtem, kivágtam, majd 3 D kockával rögzítettem. A leveleket rayheres folyékony ragasztóval erősítettem alá. A virágok közepébe gyöngytoll pöttyöt tettem.
A zseb átellenes sarkait pedig indás sarokpecséttel díszítettem.
Minden jobb oldali lapra tettem egy-egy fület. Ez egy kis plusz tartalomjegyzék. J

Erre az oldalra csak címkefelhőket, csíkokat tettem, valamint egy darab füzetlapot, melyre a hamulúgot írtam. (Szeretnék készíteni, de eddig csak kinevetett a párom, viszont mikor utoljára feszegettem a témát, már semmi kifogása nem volt.) Ezek közé is elfér 1-1 plusz gondolat, vélemény.

Ez az oldal színeiben egyszerre jellemzi a vizet és az öko gondolkodást, valamint a mosogatószert. Kék – víz, zöld – öko, a zöld papír buborékai – mosogatószer
Az oldalon maga a mosogatott edények kapnak hangsúlyt, de ott rejtőzik mellettük a csodafegyverem is, a saját készíytésű házi mosogatószerem.
Indás sarokpecsét ide is került, de vele átellenben már egy bagoly látható, hogy jól oda kell figyelni, mit és hol használunk! Ez olyan sokszoros szimbólumos oldal.J
A füzet lap darab az előző oldalon láthatóból lett letépve. A címet sorkihúzóval és fekete tollal készítettem.


Csak 3 db képet és egy rövid leírást tettem ide, az elmaradhatatlan sarokpecsétek között, melyek szintén átellenben vannak.

Ez az egyik kedvencem! Ezen az oldalon látszik a legjobban, hogy akár a scraphez, akár a smashez elegendő egy mintás papír és egy toll! Itt a különféle mosási lehetőségeket vettem sorra: mit, hogyan. Ezeket mind kipróbáltam. Nagyon jók!
Takarítási témára tértem át, melyet jól tükröznek a képek is. A képek alatt, fölött, mellett pedig az elkészítésükhöz szükséges anyagokat soroltam fel, illetve hogyan kell elkészíteni.

A másik nagy kedvencem! Nemcsak színeiben, de elrendezésében is közel áll hozzám, nem beszélve a virágról, aminek a használata szívügyem! Virág nélkül nem tudok alkotni! Egyszerűen szerepelnie kell valahol benne, rajta! J

Felhasznált anyagok:

DCWV Spring fling @ Summer days klt hozzávaló alapkartonnal - Pippi

Yabo téglaalbum - Yabo

Betűkészlet - scrap-kreatúra

Tim Holtz tinták: vintage photo

                          tea dye

                          brushed corduroy

                          walnut stain mind-mind Scrapbolt
címkék: őszi, kraft, fiú, lány - Yabo

indás pecsét klt - rayher

írásos pecsét - scrap-kreatúra

pasztell szalag klt - rayher

saroklyukasztó - printker

bagoly és virág pecsét - ajándék

levéllyukasztó - rayher

csipkék - helyi írószer

zöld kockás szalag – Lidl

piros sorkihúzó – ajándék

fekete toll

gyöngytoll – scrapbook.hu

3 D kocka – rayher

kapcsos zárójeles pecsét - saját készítés
egyedi pecsét – scrap-kreatúra

További szép estét!
E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése