2012. január 8., vasárnap

2011-es napló befejezve....

...végre! Hát nem hittem, hogy készen lesz!

Annyi sok minden jött közbe, aminek nem kellett volna, no meg várandós is lettem. Így pl. bizonyos papírkészletektől a mai napig undorodom. A The scrap cake készlet pl erős hányingert okoz nálam, ugyanis mikor készültek a karácsonyi üdvözlőlapok, rosszul lettem. De azért ezt megpróbáltam ma legyőzni, ami nem ment 100%-osan, mert folyamatosan kavarog a gyomrom! :) Hát, ilyen a terhesség!

A fiúk ott aludtak a mamánál, így ma főzés közben, CSENDBEN!!!, volt időm gondolkodni! Éljen a szabadság!!!! :D

Annyiszor terveztem, hogy nekiülök, és befejezem, de mire este elaludtak a fiúk, megfürödtem, megvacsoráztam, már fél 10 volt. A szervezetem szavatossága fél 11-ig tart, ami nem sok idő, meg ráadásul annyira elfáradtam a napi teendők miatt, hogy mindig elnapoltam. Fáradékony, és folyamatosan éhes vagyok. Így a fiúk és a háztartás mellett nem sok idő jut magamra. Ja, és reggel 3/4 6 - 6 óra felé ébrednek! Muszáj aludnom, mert másnap nem tudom felvenni a ritmust!

Na, de mutizom, hogy mik születtek ma! Apropó, elfogyott a tintám, így szűzies valójukban láthatók!
Először is az augusztusi hiányosságom:


Az alcím és a kommentkártyák még elég foghíjasok. Az ötletet Bogitól vettem.
Igazából a mai inspirációkat Bogitól és Krisztától vettem. Nagyon köszönöm nektek! :)

Felhasználtam:
Fehér karton
Pepper and friends papírkészlet
Pepper and friends chipboard
szalagos irományfedél szalagja
tűzőkapocs
scrap kreatúrás chipboard
akril festék

November:


A ködösítést maszkolással végeztem. A képeslap és a levelek alatt fehér akrilt kentem szét. Ettől elég fagyos lett a hangulata. Ezen a képen számomra a novemberre jellemző összes dolognak találtam helyet: hideg, fagy, halloween, őszies levelek, ködös idő, meleg ruhák, a nap nagy részét benn töltjük és még sorolhatnám! :)


Felhasználtam:
The scrap cake klt A/4-es papírja
lyukasztó
Christmas Emporium klt-ből a képeslap írott fele
ticket Misscutipie
kreatúrás chipboard, kulcsok és tök
csillámragasztó
akril festék

December:


Felhasználtam:
Lidl-s készlet
kreatúrás chipboardok, virág
csipke valami
csillámos ragasztó
gyöngytoll - cream

Találtam még egy kékes lapot a Lidl-s készletemből, ami pont ide illett! A karácsonyi albumból kimaradt elemeket is erre tettem fel, bár a másik albumba akartam. Na, mindegy! Majd mással helyettesítem abban! :)

A kötelező elemek a kék szín, 3 hópehely vagy havas dolog és a félköríves alap mind-mind ott van! :)))

Lesz még egy albumoldal decemberre, mert Botond 21-én lett 4 éves. Mivel még a novemberi oldal szárad, így az még várat magára. Azon az alap kétoldalas karton, így a hátuljára fog kerülni a nemes alkalomról szóló oldal. És, ha ez kész, akkor 100%-ban késznek tudhatom az albumot!


És most mondom, hogy miket sikerült intézni a napokban. Voltunk magánrendelésen Botonddal, ahol a doki közölte velünk, hogy a bal fülére is ráment az orrmandula gyulladás, így amint lehet, megműti: kiveszi a manduláját és a bal fülébe tubust rak. Muszáj, mert ha nincs kezelve, maradandó halláskárosodása lesz. Ezért holnap bemegyünk a fül klinikára, Szegedre, ahol hallásvizsgálatra megyünk. A többi teendőt még nem tudjuk. Elméletileg, ha minden rugalmasan megy, akkor 2-3 héten belül meg lesz műtve. Ha a hagyományos előjegyzést vettük volna igénybe, akkor 2-3 hónap múlva vizsgálták volna meg először. Áldom az eszem, amiért magánorvoshoz mentünk!

Addig is, minden jót!

5 megjegyzés:

  1. Szégyen a magyar egészségügyre, hogy magánorvos kell egy kisgyerek tartós egészségkárosodásának elkerüléséhez. De tényleg...

    Annak viszont nagyon örülök, hogy sikerült befejezni az albumodat. Nagyon szuper lett. Olyan jóóó! :)

    VálaszTörlés
  2. Jaj, ez sok kisgyerkőcöt fenyeget sajnos, hogy későn veszik észre az orrmandula túltengését. Oli is elkezdett süketülni, amikor elvittem dokihoz és én kérdeztem rá, hogy orrmandulát nem kellene kidobni? Akkor mondta rá a doki, hogy de abszolute indokolt lenne. Gondoltam magamban, hogy így diagnosztzáltam esetleg még megműteni is én fogom. Szerencsére megúsztuk a tubust. Arról nem is beszélve, hogy valakinél tüdőre ment, és vizet kellett a tüdejéről leszívni emiatt az orrmandula dolog miatt. Ők is magánúton intézték a végén. Nem irigyellek, de hidd el jobb lesz, ha kiveszik a manduláját. Az álomkórság folyton éhségedet megértem, bár én már 13. héten túl vagyok folyton tudnék aludni! Vigyázzatok magatokra, és nem utolsó sorban álomszerű az albumod!!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó kis oldalakat készítettél Era és remek,hogy be tudtad fejezni :-) Kedvencem a decemberi,mese szép a csipke rajta! Jó egészséget kívánok Nektek! :-))

    VálaszTörlés
  4. Atyám, de balfékek tudnak lenni a dokik, vagy csak tesznek rád ha nem jön a mani? Mindenesetre jó, hogy még idejében lépni tudtok az ügyben, még ha műtét is az ára. Mielőbbi gyógyulást kívánok!
    Annyira örülök, hogy be bírtad fejezni az albumod! Nem hiába bíztam én benned. :)

    VálaszTörlés
  5. Gratulálok, hogy végigcsináltad!!!
    Jó egészséget kívánok nektek!

    VálaszTörlés