2011. március 20., vasárnap

Locsolótáskák

Elkészültek a nyuszik! Mivel az este Apus időben hazajött, fél 11, így csak egy táskát készítettem. A csibés kimaradt, de nem baj, majd legközelebb az kerül terítékre!

Ma reggel fejeztem be az utolsó simításokat! Mivel a varrógépem még mindig nem javíttattuk meg, így ismét kézzel varrtam őket! Ezzel a technikával kb 4 óra maximum, főleg, ha közben tv-t néz az ember! :)
Persze hoztam a formám, ugyanis mindkettőnél újra kellett varrnom két testrészt (fej és test), mert fordítva varrtam össze! :D Megesik ilyesmi! :))))

A gyerekek táskáit most egy kockás terítőből alakítottam ki. Azt hittem, csak egyre lesz elég, de maradt még annyi, hogy legyen belőle még egy! Így kap a keresztfiam is egy ilyet! És, mivel elfogyott az anyag, így egy másikból fogom elkészíteni a csirkés táskát!

Általában az itthon található anyagokból szoktam varrni, így semmibe sem kerül az elkészítésük! Anyukám halmozta fel őket, mikor még kislányok voltunk, mert rengeteget varrt nekünk! Ő is sokat rajzolt, alkotott velünk, s így most én teszem mindezt a fiaimmal! Mindent tőle tanultam! Kösz, Anyu!

Locsolótáskáink:


A Botondé is kapott egy kis felújítást. Leszedtem a gombszemet a nyusziról, és textilfestékkel rajzoltam rá szemet. Így ennek rózsaszín szeme van, a Hunorénak piros, a Csabiénak zöld.

Említettem tegnap, hogy csirkét akartam a fiúknak, de ők leszavaztak! Pedig sokkal egyszerűbb és könnyebb azt elkészíteni, de ha nem, hát nem! Hunor is folyton azt emlegette, hogy "uszi, uszi, uszi", Botondról nem is beszélve! Így győzött a többség!

Nem baj, ha egyszer lesz egy lányunk, annak biztos csirkés lesz! Ebből fogja adni a tojásokat a fiúknak! Szép álom, mi???? :)))

5 megjegyzés:

  1. Jaj, ezek gyönyörűek, nagyon ügyes vagy! Saját szabásminta?

    VálaszTörlés
  2. Nem. Praktika. Ha kell, bescannelem az összeállítási útmutatóval.

    VálaszTörlés
  3. Ez annyira jó ötlet! Lehet hogy lenyúlom, ha lesz egy kis időm elkészíteni :-) Nekem még működik a gépem :-)
    Puszi! :-*

    VálaszTörlés
  4. Rossz helyre írtam a megjegyzést.

    Szóval nagyon ügyes vagy, hogy ilyet meg tudsz varrni! Le a kalappal!Nagyon klasszak!!

    VálaszTörlés
  5. Hú, de klasszak! Engem is érdekelne az a szabásminta. Igaz, lányaim vannak, de táskamániások!

    VálaszTörlés