2013. október 22., kedd

Egy év Veled

A minap eljött hozzám az egyik kedves ismerősöm, segítsek neki ajándékot készíteni a párjának, akivel 1 éve vannak együtt. Szerette volna valami különleges, szívhez szóló ajándékkal meglepni szíve választottját, ezért én jutottam eszébe. Petra ízig-vérig tipikus lány: csupa rózsaszín kiegészítőkkel jött hozzám, mi több, hozott még flittereket is! Könnyű volt eltalálni, mit szeret, mit nem, hiszen nagyon nyílt és segítőkész volt. Az albumkészítés minden mozzanata érdekelte, itt-ott még segített is!



Felhasználtam:
Prima Fairy klt. 6x6 - simonsaysstamp.com
Yabo Filofax album - scrapbook.hu
 TH black shoot tintapárna - scrapbook.hu
3D tollak: fekete, fehér - scrapbook.hu
tűfilc - scrapbook.hu
Glimmer mist, rózsaszín - rayher.hu
matricák - kaptam
fém díszek Petrától és pippi.hu
hímzőfonalak
szalagok
Martha S. lepkés lyukasztó
virágok - sk és pippi.hu
levéllyukasztó - rayher.hu
süteményre való dekorációs cukor
chipboardok - scrapfellow.com
pecsétek - scrap kreatúra
dekortapasz - rayher.hu
gyöngytoll - scrapbook.hu
baker's twin pékzsineg - scrapfellow.com

      
Petrával kettesben, no meg a klubos lányokkal, szépen, lépésről lépésre megterveztük az albumot. Bár hozzáteszem, a lányok órát készítettek! De mindenesetre, nagyon érdekelte őket a tervezés! Petra kérésére úgy állítottam össze, hogy szellős, romantikus és egyben megható is legyen. Ezért az oldalpároknak csak az egyik oldalára tettem képet, díszeket, a másik, szabadon maradt, oldalra pedig Petra írt a kedvesének, Zsoltinak, amihez csak minimális díszítést tettem. Ezek intim részletek, így azokat nem közlöm, csak a szűz oldalakat.

A borító:
A borítón kapott helyet az egyik legszebb fotó kettejükről. Mivel majdnem betöltötte az egész oldalt, így a két széléből le kellett vágnom egy-egy apró szeletet. A kedvenc elrendezésem tükörképét használtuk itt, mely most jobbról balra vezeti a szemet.
A jobb alsó sarokba került két lyukasztott bordűr, méghozzá egymáson egy kicsit eltolva. Így van neki mélysége. Erre került egy kalitka (azonnal megtetszett Petrának), "köré" azonban tennem kellett még egy-egy tollat, hogy igazán ütős legyen! A kalitkára egy apró gézdarabot tettem, amire apró rózsákból és levelekből készítettem kompozíciót. A géz mostanában nagyon tetszik nekem, hiszen még különlegesebb, hangsúlyosabb lesz tőle az elkészült mű. Természetesen a pillangó most sem maradhatott ki! A tollak vonalában gyöngytollpöttyökkel díszítettem a kép szegélyét, s végül a képet álvarrással varrtam körbe kívülről. Így hasonló hatást kelt, mintha lenne alatta egy másik lap is.
A bal felső sarokban ugyanolyan két lyukasztott szegély látható eltolva egymáson, mint az előbb említett részen. Erre került egy madárka, aki a csőrében virágot és szívet tartva repül.
Az albumkarikára fémdíszeket tettünk, amikből kettőt ő hozott nekem. A "P" az ő nevének rövidítése, és egy szívecske került elhelyezésre itt. További díszítésként ide is tettünk egy kalitkát, hiszen ez is nagyon megtetszett neki! A szalagok és a masnik azokról a csokrokról valók, amelyeket az elmúlt egy év alatt kapott Zsoltitól.
Legutolsó sorban pedig mistel kezeltem a borító egyes részeit. Ebből a festésből látható cseppecske Petra hajában.
A keretet körberajzolgattam, színezgettem.

Az első oldalpár:
 Mivel hagy némi kívánni valót maga után a képek minősége (amik az albumba kerültek), így a jobbakat emeltem ki, általában. Ide egy nagyon aranyos képet tettem, melyet egy kihajthatós alapra tettem. Ezt az alapot szegélylyukasztóval díszítettem. A kép bal alsó sarkába matricát és virágokat helyeztem, átellenesen pedig egy lepkét. A strassz díszeket, a cukor szíveket, és chipboardokat Petra ragasztotta fel. A kép keretét utólag rajzolgattam, bár azzal fogom kezdeni legközelebb!
 A belső oldala. Itt a bal oldalát sarokpecséttel és álvarrással díszítettem. A jobb oldalon a fenti szegély széle látható, melyet tűfilccel rajzoltam körbe. A képhez kártyákat készíttettünk, amiket a bal alsó sarokba ragasztott ticket alá lehet bedugni. A ticket és a kép közé egy fényképezőgépet erősítettem, í jobb felső sarokba pedig egy madarat tettem.
 Ha kinyitjuk az albumot, ez a szöveg látszik először: Hello.....

Második oldalpár:
....majd pedig ezzel folytatódik: Szeretlek. Ezt kétféle színű tintával pecsételtem: először vintage photo-val, majd a black shoot nevű tintával. Egy leheletnyit eltoltam egymástól a feliratot, így olyan, mintha árnyéka lenne! Ennek tövébe, és a tündérke lábának találkozásához lepkét lyukasztottam. A vele átellenes sarokban szintén pecsételt indát helyeztem el.


Harmadik oldalpár:
Itt zenrajzolással díszítettem az oldalt. Ezen kívül mást nem is használtam. Mivel a rajzolás átszövi az egész albumot, így az oldalpár képe alatti kartont szintén rajzolással emeltem ki. A véletlen műve lett, hogy szívecskék rajzolódnak ki körülötte!

A képet természetesen rózsaszín szállal tekertem körbe, ami illik Petra blúzához is. A díszítés is egyszerű lett, de annál meghatóbb!


Negyedik oldalpár:
Ezen az oldalpáron a kontúrmatricáké a fő szerep. Díszítésnek szintén csak egy-két alapanyagot tettem: lepke, virág, csipik, strassz, ticket, pékzsineg.



És rájöttem: nagyon jók a fekete kontúrmatricák!!!! Hogy én ezt eddig nem használtam?! Pedig 2 éve lapul a fiókomban!

Ötödik oldalpár:
Ez az utolsó oldalpár, melyben ötvöztem a kontúrmatricákat a pecsételéssel és a zenrajzolással. A cím rajzolva lett, míg a díszítést matricával és pecsételéssel végeztem, amit csak virágokkal, tickettel és chipboardokkal tökéletesítettem..




Hátoldal:
Itt már csak rajzolgattam, majd az elkészült mű közepébe a saját pecsétem nyomtam.


2 megjegyzés: