Még életemben nem sütöttem mézeskalácsot, pedig tényleg egyszerű, és ez a recept nagyon jó!!!! A Petritsék-féle receptet próbáltam ki.
Nem lett valami hiper-szuper a mézeskalácsház, de elsőre azért egész jó, nem? :)
20 dkg porcukor
1 tojásfehérje
Addig kell verni, míg nem csöpög le a habverőről.
Annyi hiba csúszott bele a készítésbe, hogy a fiúkkal dolgoztam a tészta készítésekor, és Botond nem finom lisztet hozott be, hanem kenyér lisztet. Persze ez nem akkor tudatosult bennem, hanem mikor a kész tésztát hűvösre tettem, és rendet raktam! :)
Az íze már akkor is jó volt, de sütés után isteni lett!!!! Mindjárt el is fogyott a fele!
Ez a maradék! :D
A segítőim:
További szép napot!
Nem lett valami hiper-szuper a mézeskalácsház, de elsőre azért egész jó, nem? :)
"Hozzávalók:A mázhoz:
- 80 dkg liszt
- 300 g margarin
- 1,5 dl méz
- 30 dkg cukor
- fahéj, gyömbér, szegfűszeg vagy egyszerűen mézeskalács fűszerkeverék
- 3 tojás
- (20 gr) szódabikarbóna
A tészta elkészítése:
A margarint a mézzel, cukorral és a fűszerekkel felfőzzük (nem kell felforrnia, elég 40-50 fokra melegíteni, hogy a méz értékes anyagai minél kevésbé sérüljenek). Kihűlés után hozzáadjuk a tojást és a szódabikarbónával elkevert lisztet, és alaposan átgyúrjuk.
Ezután a tésztát hűvös helyen néhány órát pihentetjük, célszerű másnapig várni a további munkával." Petrits Mézeskalács
20 dkg porcukor
1 tojásfehérje
Addig kell verni, míg nem csöpög le a habverőről.
Annyi hiba csúszott bele a készítésbe, hogy a fiúkkal dolgoztam a tészta készítésekor, és Botond nem finom lisztet hozott be, hanem kenyér lisztet. Persze ez nem akkor tudatosult bennem, hanem mikor a kész tésztát hűvösre tettem, és rendet raktam! :)
Az íze már akkor is jó volt, de sütés után isteni lett!!!! Mindjárt el is fogyott a fele!
Ez a maradék! :D
A segítőim:
További szép napot!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése