2012. augusztus 27., hétfő

5-en vagyunk

Írnom kell egy kicsit magunkról magunknak, nektek, hogyan zajlik az új élet erre mifelénk. :)

Ahhoz képest, hogy "Egy kicsivel galádabb a család", fel sem tűnik! Szerencsére, az első napoktól kezdve, olyan beosztással van Csongor, mint a fiúk. Egy időben alszanak ebéd után, egyszerre fürdenek és vacsoráznak. Nemhiába, jót tett neki a délutánonkénti alvás, míg pocaklakó volt! :D Ezen felül eszik-alszik, bár inkább mellettem, mint a kiságyban. :) Nem igazán lehet hallani a hangját, és még sikerült a cumira is rászoktatnom! :D A cumi egy nagyon jó találmány! Nem szeretem, ha sír egy gyerek, így a cumi egy áldásos dolog a számomra. A nagyok is cumisak voltak, szerencsére. A leszoktatásuk is könnyen ment, úgyhogy nem félek, hogy most másképp lenne! :)

De hogyan zajlik az élet nálunk? Azt se tudom, hol kezdjem. REggel 7-8 körül kelünk, már ha a kicsi nem szopik előtte fél - egy órával. Általában betartja a 3-3,5 órákat, így rengeteg időm van aludni - persze fejés után (15 perc) -, vagy nappal a háztartásra, esetleg egy kis pihire. Délelőtt mosok, mosogatok, takarítok, ha kell, akkor főzök. Amúgy a SZÉP kártyának "hála", ebédet hozatunk, míg el nem fogy a kp róla. Már jó lenne a saját főztöm enni, de majd csak eljön annak is az ideje. Délután 3-kor kelnek a fiúk, vagy én is, ha alszom velük, és megyünk ki az udvarra játszani. Mostanában fél kettő-kettő óra felé rájuk tör a kaka-pisi láz, és kiabálnak ki a nappaliba -ahol én épp megzuhannék-, hogy ki kell menniük, vagy ha ez nem, akkor a folyamatos motyogás és "énnemakarokaludni, kialudtammagam szindróma". Ezért mostanában nem igazán tudok aludni. Persze, ha velük lennék benn, akkor aludnának. De ezt nem lehet, lévén itt a kicsi. A meseolvasás attól függetlenül még mindig meg van. Szerencsére olykor Csongor is hallgatja a fiúkkal, mert épp a kezemben van.
Felkelés, uzsonna és játék után, 6 óra körül, mamáznak egy kicsit. Addig én vagy tv-zek, vagy gyereket etetek, vagy csak pihizek, de a napokban már előkerült a scrap is. :D Hihetetlenül fantasztikus érzés volt újra alkotni!!!! Végre, csak magammal foglalkoztam! Ez felér az ötössel a lottón! :):):)

Mostanában a gyerekeket együtt fürdetem a nagy kádban, mert gyorsabb, nem kell a kiskádat A pontból B pontba hozni-vinni, nem kell előpakolni stb. Csongort csak gyors megfürdetem; mivel a nagyok már önállóak, így megfürdenek, kijönnek a vízből, és már öltöznek is. Mire készen vagyok a kicsivel, a nagyok már jönnek is be. Öltözés után játszanak egy kicsit, majd vacsoráznak, és rendet tesznek a szobájukban. Ahogy ők mondják: Patyolat rendet. A párom szerencsére ezen mozzanatokban mindig besegít. Így, ha egy kis csúszás lenne, vagy szabályozni kell a nagyokat, akkor ő már ott is terem, és rendet tesz. Ha netán épp szopizunk, akkor ő végzi ezeket a teendőket: fürdet, vacsoráztat, fogat mos, pakoltat velük. Ha kell, mesét olvas, altat, vagy a kicsit ringatja, míg én vagyok benn a fiúknál. Nagyon hálás vagyok neki, mert sose kell kérni, hogy segítsen! Sőt, ő vásárol be itt a faluban. Úgyhogy nem sokat látnak se manapság, se egész nyáron belőlem emberek. Sétálunk is egy ideje, de csakis délután, vagy este felé, de azt is haza dédiig (anyuékkal lakik). Persze, ha indul az ovi, akkor én is többet leszek bolt közelben, mert szerencsére minden egy helyen, egy csomóban van itt, és az ovi közvetlen közelében. :D /Azért a havi nagy bevásárlásokat még mindig Makón végezzük, mert ott jóval olcsóbb!/

Estére Botond és Hunor ismét 8-fél 9 között fekszik le aludni. Bár az alvás még várat magára, de 9-re azért már csend van. Ezután mi is fürdünk, vacsizunk, tv-zünk, majd alszunk. Csongor éjjelente 2x kel fel enni, ami 1 órát jelent összesen, mindennel együtt.

Kb ennyi jutott eszembe most.
Köszönöm, hogy erre jártál! További szép estét!

3 megjegyzés:

  1. Hát, nem unatkozol, az biztos! Most valószínű nehéznek érzed a helyzetedet, de később, ha visszagondolsz majd erre az időszakra, úgy érzed majd, hogy életed legcsodásabb évei ezek voltak - otthon a gyerekekkel.

    VálaszTörlés
  2. Valóban le vagy kötve Era de ezek nem haszontalan dolgok.Valóban nagyszerű ember a férjed,szeressétek egymást és a gyerekeket :-))Úgy látom minden jól megvan szervezve,gratulálok ügyes vagy!! sok puszi

    VálaszTörlés
  3. Nem unatkozom, az biztos! De nagyon élvezem az egészet! Igaz néha nehéz, de megoldjuk. :) Nagyon szeretek velük lenni! Fontos, hogy mindenre legyen időnk, ezért is szeretem a pontosságot. Minden csak szerevezés kérdése. Így azért sokkal könnyebb! :))

    VálaszTörlés