2011. április 24., vasárnap

Pipitáska

Amilyen egyszerűnek tűnt, olyannyira bonyolult is!!!

Nénénk halála után rengeteg minden maradt ránk. Kidobni sajnáltuk őket, mert biztos lesz benne olyan, amit még fel tudunk használni. A tőle származó párnahuzatból alakítottam ki a pipitáska testét.
 ...
Valami összehúzhatós, bebújtatós valamit lehet venni a boltban, amibe csak belefűzöd a szalagot, és már össze is húzza. Na, én ehelyett a sötétítő függönyünk levágott - BESZEGETT és  FELVARRT - darabját használtam fel. Kicsit nehezebb volt felvarrni, de nekem ez is tökéletesen megfelelt! Ééés miért jó a kispárnahuzat???? Azért, mert nem kell külön gomblyukat varrni az anyagra!!! Egyszerűen csak fel kell bontani a varrást a test felénél, és már ki is lehet bújtatni a szalagot!!!

Amúgy szalag helyett használjatok gumit! Az sokkal jobb! Könnyebb a táskába pakolni, és benn is tartja a tojásokat!!! Már bánom, hogy nem így csináltam! Szegény Márknak folyamatosan hullott ki a kistojása! :(

Ha belegondolok, jobb lett volna egy kicsit kijjebb varrni az összehúzós szalagot, mert így sokkal kisebb lett a teste. A szabásmintát követtem! :(((( Így japántyúk formája lett! :)
Ebbe 6 db-os tojástálcát tettem, de mivel kisebb lett a teste, így 2 db-ot kitéptem belőle. Így csak 4 db fér bele! :( Ja, be van vonva ez is!

A csőrét és taraját textilfestékkel festettem pirosra! A nyakára és a farkára egy szalagot varrtam, így fel lehet venni a táskát.

A csőre olyan lett, mint egy kacsáé! :)

Íme a kacsacsőrű japántyúk! :)






Ilyen kicsi, akár az én kezem! :)

2 megjegyzés:

  1. Hát mindegy milyen lett, a Te kezed munkája, egyébként pedig szerintem nagyon cuki!!! Egyedi!

    VálaszTörlés